Şomeri atraşi cu slujbe în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

REŞIŢA: Persoanele nemulţumite de ofertele  angajatorilor locali au alte posibilităţi

Ofertele de muncă din spaţiul european au fost prezentate astăzi, la sediul AJOFM, şomerilor care intenţionează să muncească în UE.

În lipsa locurilor de muncă ale angajatorilor locali, şomerii din Reşiţa au putut afla astăzi amănunte despre ultimele  oferte ale angajatorilor străini. La sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM)a avut loc seminarul în cadrul căruia s-au prezentat ofertele de muncă din străinătate intermediate de EURES.
„Organizarea acestui seminar a urmărit încetăţenirea unei culturi a mobilităţii în rândul populaţiei active şi informarea şomerilor despre posibilităţile oferite de reţeaua EURES. Cei care muncesc prin intermediul EURES au contracte de muncă, iar în cazul în care apar diverse probleme cu angajatorii pot apela la specialiştii programului pentru a cere sprijin“, a declarat Carla Goagă, purtătorul de cuvânt al AJOFM. Munca în străinătate este o practică întâlnită în rândul reşiţenilor. Cu acte, sau fără, aceştia aleg să muncească peste hotare pentru a asigura traiul familiilor lor. „Muncesc în Austria. De doi ani merg acolo să am grijă de o bătrână. La început am lucrat fără acte, dar mi s-au făcut. Câştig cam 1.000 de euro pe lună“, a spus Emilia Raţă.

Zeci de mii de oferte în Marea Britanie

Angajatorii din Europa caută personal din România. Cele mai multe oferte, peste 90 de mii, sunt ale angajatorilor din Anglia. Acestea sunt în agricultură, turism, programare IT, servicii, construcţii şi chiar în domeniul medical.
„Cei care vor să lucreze în anumite specializări trebuie să-şi dovedească vechime în domeniu. Se pune accent pe calificare. Domeniile în care se fac angajări sunt variate şi cuprind o paletă largă de calificări“, a spus Mitrică Ramian, consilierul  EURES al AJOFM.
Cei care nu au participat astăzi la seminarul organizat de AJOFM pot obţine detalii despre toate ofertele accesând portalul  www.eures.europa.eu. Aproape 300 de cărăşeni au solicitat, anul trecut, sprijinul AJOFM pentru a munci legal în străinătate. Cele mai multe solicitări au fost pentru Marea Britanie, Germania şi Spania. În acest an, aproximativ 50 de cărăşeni s-au arătat interesaţi de munca peste hotare. Aceştia sunt tâmplari, lăcătuşi, pădurari sau croitori.

Câştiguri
Persoanele care aleg să muncească legal în străinătate pot câştiga între 1.200 de euro şi chiar 4.000 de euro într-o lună. Cele mai bune salarii le primesc medicii şi cei care lucrează în domeniul IT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite