Şomajul ameninţă fabricile importante din judeţul Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ALTUR, TMK Artrom va trebui să renunţe la o parte dintre angajaţi

Pe vremea când criza economică nu îşi arătase colţii, angajaţii fabricilor mari din judeţ se mândreau cu un loc de muncă sigur şi bine plătit. Acum însă, mii de oameni trăiesc cu teamă că vor rămâne fără serviciu. Primii care au simţit efectele crizei au fost lucrătorii fabricii de piese auto ALTUR, din Slatina. Recent, 140 de oameni au devenit şomeri. Alte sute de oameni vor rămâne fără serviciu de la 1 aprilie.

Fabrica de ţevi TMK Artrom, gestionată de grupul rus TMK se pregăteşte să renunţe la colaborare cu toţi angajaţii care au contracte pe perioadă determinată, chiar de luna viitoare. Una dintre secţiile fabricii a fost închisă, iar alta se pare că va avea, în curând, aceeaşi soartă, aşa cum susţin angajaţii. „Nu mai e ce a fost odată. În fiecare zi auzi numai zvonuri că se fac disponibilizări. Acum au închis Trăgătoria şi vor să închidă şi Assel-ul. Îi dau afară pe toţi care au contracte pe perioadă determinată, apoi o să înceapă să concedieze şi din ceilalţi. Nu ştiu cât om mai avea serviciu“, s-a plâns Florin V., un operator care venea în această dimineaţă la serviciu.În aceeaşi situaţie sunt şi sute de angajaţi de la ALRO. În timp ce conducerea nu confirmă că se vor face concedieri colective, liderii de sindicat spun că aproximativ 400 de oameni vor pleca acasă, în curând.

Croitoriile, pe butuci
Dacă salariaţii din industrie se aşteaptă la ce e mai rău, nici cei ai croitoriilor nu îndrăznesc să spere la vremuri mai bune. Zilele trecute, o fabrică de confecţii din Scorniceşti, SC Transfer 5 SA, a anunţat că va concedia 85 din cei 96 de salariaţi. Oamenii care au devenit şomeri într-un oraş în care industria este „la pământ“ spun că vor avea mult de aşteptat până să îşi găsească de lucru. „Am venit la şomaj să caut altceva, poate să mă recalific. La noi nu mai e nimic şi dacă nu îmi găsesc repede de lucru, nu am cu ce să îmi hrănesc familia”, a spus Nicolae Mihuţ, de 43 de ani din Scorniceşti,

Conform statisticilor AJOFM Olt, 130 de persoane din domeniul confecţiilor textile vor trece pe lista şomerilor. În primele trei luni ale anului au rămas fără serviciu peste 1500 de oameni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite