Soluţii pentru finanţarea deficitului bugetar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) susţin că până la finalul anului este necesară suma de aproximativ 5 miliarde lei pentru finanţarea deficitului bugetar. Totuşi,

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) susţin că până la finalul anului este necesară suma de aproximativ 5 miliarde lei pentru finanţarea deficitului bugetar.

Totuşi, ministrul Varujan Vosganian nu este îngrijorat de această situaţie şi este încrezător în finanţarea celei mai mari părţi a deficitului prin intermediul unei emisiuni de titluri de stat. În caz contrar, se va apela la rezervele bugetare valutare, deşi nu este exclusă o colaborare cu Banca Naţională a României (BNR).Ministerul Finanţelor nu este presat.

Dacă nu vom obţine dobânzi avantajoase din partea băncilor, putem dispune de suma de 3 miliarde de lei, bani obţinuţi în urma privatizărilor anterioare”, a declarat Vosganian. Restul de 2 miliarde de lei ar putea fi obţinuţi prin transformarea unei părţi a rezervei minime obligatorii, plasată de instituţiile de credit la BNR, în titluri de stat. «Nu vom accepta o dobândă mai mare de 14,25%, nivelul facilităţii de credit lombard, oferită de BNR», a adăugat Vosganian.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite