Soluţie „de acasă” pentru plasele cumpărate de la supermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii pot economisi banii daţi pe plasele de cumpărături dacă îşi folosesc imaginaţia.

Bănăţenii trebuie să spună adio pungilor oferite gratis de magazine. Ecotaxa pentru plasele din magazine îi face pe bănăţeni să scoată din buzunar mai mulţi bani decât cheltuiau până acum la cumpărături. După o singură zi de cumpărături diferenţele de preţ nu sunt foarte evidente, însă la sfârşitul lunii sumele plătite acum pe banalele plase ajung la câţiva lei buni. Cumpărarea plaselor de la magazin este o idee scumpă, mai ales pentru că cei mai mulţi timişoreni nu refolosesc pungile din plastic şi preferă să le arunce imediat la gunoi, chiar dacă au plătit pentru ele.  

Pânza protejează mediul

Plasele din plastic, care dăunează mediului înconjurător, pot fi înlocuite cu genţi realizate din materiale textile. Există deja tinere timişorence care s-au obişnuit cu obiectele realizate manual şi au hotărât să-şi confecţioneze singure plase pentru cumpărături. „Este foarte simplu. Nu ai nevoie decât de o bucată de material care nu îţi mai foloseşte”, a spus Ana-Maria Teodorescu, membră a grupului de tineri pasionaţi de obiectele handmade „Cloud Factory”.

„Poţi alege o draperie, un cearceaf sau orice alt material găseşti acasă”,a adăugat aceasta. Paşii care urmează sunt intuitivi şi ţin de îndemânare şi imaginaţie. Marginile materialului se cos, de preferabil cu o maşină de cusut, şi la fel se procedează cu mânerele. Combinaţiile de culori, mărgelele sau bucăţile de material suprapuse pot transforma plasele simple în genţi unice, asortate cu garderoba. De asemenea, plasele pot fi pictate cu nuanţe speciale. „Culorile sunt speciale şi trebuie fixate apoi cu călcătorul ca să nu se ia la spălat”, a spus Ana-Maria.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite