Soluţia pentru educaţie: interzicerea meditaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soluţia pentru educaţie: interzicerea meditaţiilor
Soluţia pentru educaţie: interzicerea meditaţiilor

Sistemul de educaţie este slab performant şi pregăteşte tineri care cu greu îşi găsesc de lucru după terminarea studiilor, se arată în acelaşi raport privind riscurile şi inechităţile în România.

Citiţi şi:

Mitul şcolii româneşti de elită trebuie abandonat. Bogdan Voicu, sociolog specializat în probleme de educaţie, arată că, de fapt, olimpicii sunt o pătură extrem de subţire de elevi, care cel mai probabil vor emigra după ce-şi vor termina studiile.

Tinerii cu vârstă de până la 25 de ani îşi găsesc cu greu un loc de muncă. Rata şomajului în rândul tinerilor este una dintre cele mai mari din Europa, ceea ce indică o ruptură între sistemul de educaţie şi cerinţele pieţei muncii.

Raportul mai arată că există un deficit grav de dascăli,  mai ales în mediul rural.

În plus, în ultimul an, abandonul şcolar a crescut de trei ori în învăţământul primar şi de patru ori în învăţământul gimnazial. Cei mai mulţi dintre elevi abandonează şcoala din cauza lipsei banilor. Fenomenul meditaţiilor continuă să se dezvolte din cauza încărcării programelor şcolare.

Mulţi dintre elevi fac meditaţii chiar cu profesorul de la clasă, ceea ce duce la obţinerea de note mai mari în raport cu colegii lor. Una dintre soluţiile aduse în acest sens de specialiştii care au întocmit raportul este interzicerea prin lege a meditaţiilor cu profesorul de la clasă.

„Meditaţiile nu pot fi stârpite dintr-odată pentru că ele durează din anii ‘70. Dar ar fi bine ca Ministerul Educaţiei să interzică profesorilor să facă meditaţii cu propriii elevi pentru că s-a observat că şcolarii care primesc meditaţii de la profesorul pe care îl au şi la şcoală sunt privilegiaţi faţă de colegii lor“, susţine Bogdan Voicu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite