Solomon nu va face concedieri în primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Solomon nu va face concedieri în primărie
Solomon nu va face concedieri în primărie

Edilul-şef al Băniei a adus craiovenilor, într-o conferinţă de presă susţinută la prânz, veşti bune şi mai puţin bune

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a anunţat astăzi într-o conferinţă de presă că nu va face nicio disponibilizare în rândul angajaţilor instituţiei. „Nu trebuie să-mi spună mie nimeni cum trebuie să plătesc angajaţii pentru ca în primărie să meargă treaba bine. Nu o să respect acea ordonanţă care spune că o să dăm salariaţii afară. Pentru nimic în lume! Vreau în primărie performanţă”, a declarat Antonie Solomon.

„Doljul e primul loc în ţară la numărul de şomeri“


Acesta a argumentat decizia sa, arătând că în instituţie lucrează 522 de salariaţi pentru o populaţie de 302.601 locuitori, în condiţiile în care în alte capitale de judeţ ale ţării cu o populaţie mult mai mică, primăriile au un număr dublu de angajaţi. „Clujul are 1.092 salariaţi, iar Timişoara are 592, la o populaţie cu circa 16-17 mii de persoane mai mult decât a Craiovei. Doljul este pe primul loc în ţară la numărul de şomeri şi se aşteaptă ca acesta să crească. Aşa că se impune păstrarea locurilor de muncă. Eu trebuie să respect legea, iar dacă e să mă iau după aceste date, trebuie să angajez, nu să dau afară”, a explicat Solomon.
Primarul Solomon a adus în discuţie şi stadiul lucrărilor din municipiu. În acest moment se lucrează pe cele mai importante bulevarde, fiind deschise 20 de şantiere în toate cartierele oraşului. Aproximativ 70 la sută dintre lucrările propuse pentru acest an au fost executate. Arterele importante pe care se lucrează sunt: Simion Bărnuţiu, Nicolae Iorga, Dezrobirii, Dimitrie Gerota, Victor Papilian şi Gheorghe Chiţu. O altă chestiune abordată este cea a grădiniţelor din blocuri. Solomon a anunţat că apartamentele în care funcţionau o parte dintre grădiniţe vor fi repartizate unor cazuri sociale, în ordinea priorităţilor, iar acestea vor fi comasate. De asemenea, în aceste zile se vor face primele repartiţii ANL din etapa a II-a.
În ceea ce priveşte amenajarea Parcului Lunca Jiului, edilul-şef a anunţat că va fi gata în octombrie. „Acest parc va fi unul de referinţă pentru că nu este la îndemâna oricui să aibă în oraş o pădure seculară. Stadiul actual al lucrărilor realizate este de circa 80 la sută”, a adăugat Solomon.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite