Soldaţii americani care vin la Deveselu vor fi judecaţi după legile SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat, Bogdan Aurescu, a declarat vineri că, în situaţia în care vor exista cazuri de încălcare a legii de către soldaţii americani care vor face parte din baza de la Deveselu, aceştia vor fi judecaţi după legile americane.

Secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, cel care a condus echipa de negociere cu SUA pe tema scutului antirachetă, a prezentat principalele dispoziţii ale Acordului privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România.

În acord de stipulează şi că soldaţii americani care vor face fărădelegi vor fi judecaţi în Statele Unite, în conformitate cu acordul SOFA.

Potrivit lui Bogdan Aurescu, în România au existat două - trei cazuri în care soldaţii americani au încălcat legea, însă "de importanţă nu prea mare".


Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, în 13 septembrie, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România. Semnarea a avut loc la scurt timp după întâlniri între preşedintele SUA, Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi şeful statului român, Traian Băsescu. Vezi aici ce conţine acordul!

Acordul pentru scut cu semnătura ministrului Teodor Baconschi şi a secretarului de stat Hillary Clinton
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite