Solcanu şi "garda veche" din PSD pun la cale un nou partid social

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar o zi după demisia din PSD, senatorul ieşean Ion Solcanu (foto) a declarat că există varianta înfiinţării unui nou partid social-democrat, în care s-ar putea înscrie. "Semnale în

La doar o zi după demisia din PSD, senatorul ieşean Ion Solcanu (foto) a declarat că există varianta înfiinţării unui nou partid social-democrat, în care s-ar putea înscrie. "Semnale în acest sens există, pentru că se comit greşeli mari în PSD, la centru. După ce am demisionat, au venit unii din partid să îmi spună că mă vor urma.

Aşteaptă doar semnalul", a declarat ieri, pentru Mediafax, Solcanu.

Ion Iliescu, preşedintele onorific al partidului, consideră o mare pierdere demisia senatorului. "Regret să aud că demisionează oameni care au fost de la început în partid şi au calitate de membri fondatori. Cu domnul Solcanu am vorbit telefonic, dar abia aştept să purtăm o discuţie faţă în faţă", ne-a spus Ion Iliescu.

Geoană: "Amin!"

De partea cealaltă, Mircea Geoană, preşedintele PSD, pare să nu regrete plecarea lui Solcanu. "Amin! Altfel nu comentez. A fost decizia lui şi intenţia organizaţiei de la Iaşi", a declarat, pentru Mediafax, Mircea Geoană.
Solcanu şi-a dat, sâmbătă, demisia din partid, ca urmare a conflictelor repetate din ultimul timp cu Gheorghe Nichita, preşedintele organizaţiei judeţene şi totodată primarul Iaşiului.

Senatorul şi-a motivat gestul prin atitudinea de marginalizare a sa din partid adoptată chiar de şeful organizaţiei de la Iaşi.

Gheorghe Nichita susţine că Solcanu ar fi fost exclus oricum din partid. "Ion Solcanu a avut în timpul campaniei electorale o atitudine care numai pro-PSD nu s-a putut numi", a explicat Nichita.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite