Sofia îşi cheamă ambasadorii în ţară din cauza fraudelor electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sofia îşi cheamă ambasadorii în ţară din cauza fraudelor electorale
Sofia îşi cheamă ambasadorii în ţară din cauza fraudelor electorale

Fraudele electorale comise în ambasade determină Sofia să-şi recheme acasă doi şefi de misiuni diplomatice.

Guvernul bulgar a decis, miercuri, să-şi recheme ambasadorii acreditaţi în SUA şi Turcia "pentru încălcarea legii în cursul alegerilor legislative din 5 iulie", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Această decizie mai trebuie să fie semnată de preşedintele Gheorghi Părvanov pentru a intra în vigoare.

Circa 94.000 de voturi au fost înregistrate în cele 123 de birouri de votare amenajate în Turcia, unde locuiesc numeroşi binaţionali. Parchetul bulgar a deschis în 13 octombrie o anchetă în această ţară, suspectând faptul că "unii alegători au votat de două ori şi că alţii nu au votat, dar figurează în procesele verbale".

Potrivit partidului populist Ordine, legalitate, justiţie, o fraudă masivă a fost comisă în profitul partidului minorităţii turce Mişcarea pentru drepturi şi libertate, care a obţinut 38 de locuri din cele 240 ale parlamentului. Partidul GERB al premierului Boiko Borisov a câştigat alegerile, dar fără să obţină majoritatea absolută.

De asemenea, ziarul Trud a anunţat miercuri că ambasadorul la Washington, Latchezar Petkov, a fost făcut responsabil pentru pierderea unui sac plin cu buletine de vot. Acesta ar fi fost aruncat din greşeală de soţul femeii de serviciu a ambasadei, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite