Şoferul adormit dă vina pe autocar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Mateiu (39 de ani), timişoreanul aflat la volanul autocarului Atlassib, cu care a lovit un autotren pe drumul european Sibiu – Deva, la Sântuhalm, a declarat că nu se consideră vinovat de producerea accidentului.

 „A fost o defecţiune tehnică la autocar, la direcţie. Eu nu am nicio vină. Ce ştiu cei care au spus că am adormit la volan? Nu aveam cum să fac aşa ceva, din moment ce eram odihnit“, a spus Mateiu, internat la secţia de ortopedie a Spitalului judeţean din Deva, cu răni minore.

Bărbatul nu a fost audiat încă de poliţişti. „Aşteptăm ca starea lui de sănătate să se amelioreze“, a declarat aseară subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Şoferul Atlassib este contrazis, însă, de ceilalţi pasageri ai autocarului, aduşi la spitalul din Deva.

„A aţipit de mai multe ori la volan, de la plecarea din Sibiu. Întâi era să ne bage într-un camion cu lemne. A doua oară într-un Aro verde, iar apoi s-a întâmplat nenorocirea. Toţi călătorii din autocar au strigat la el, dar probabil nu a apucat să se dezmeticească. Mai devreme, şoferul îşi suna şefii să le ceară un însoţitor la condus. Pasagerii de pe locurile din faţă l-au mai ţinut de vorbă, să nu adoarmă, căci el le spunea că este obosit“, a povestit Aneta Gheorghe, o femeie în vârstă de 50 de ani, din Dâmboviţa, de pe patul de spital.

Miercuri, în zona localităţii Sântuhalm, autocarul care se îndrepta spre Italia s-a izbit de autotren staţionat pe marginea carosabilului. 12 pasageri au fost răniţi. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite