Şoferii cu tupeu parchează unde vor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pista de biciclete şi aleea pietonală au fost principalele „ţinte“ pentru unii dintre turişti care, în weekend, au mers cu maşinile la Vama Veche.

Proiectele de 450.000 de euro au fost realizate de Primăria Limanu cu bani europeni nerambursabili, pe o distanţă de 5,6 kilometri. Dar în loc să fie spaţii destinate turiştilor, cele două drumuri au fost transformate în parcări de unii şoferi.

Un BMW seria 5 cu numere de Bulgaria (TX 2674XA) a stat tot weekendul parcat pe aleea pietonală, iar turiştii au fost obligaţi să-l ocolească. Potrivit turiştilor, un începător, aflat într-o Skoda Fabia (TM 28 CAP), a mers numai pe aleea pietonală şi‑i mai şi claxona pe cei care nu se dădeau la o parte. „I-am bătut în geam după ce m-am ferit să nu mă calce. Ar trebui să primească amenzi de mii de lei ca să-i treacă pofta de înjurat turişti", a spus Mihai (27 de ani), din Huşi.

Amenzile pentru parcarea pe pista de biciclete ajung la 300 de lei, dar nu-i sperie pe şoferii nesimţiţi. Autorităţile care răspund de cele două sate turistice, 2 Mai şi Vama Veche, s-au gândit la o altă măsură. „Intenţionăm să montăm popice de izolare a pistelor", a spus primarul Nicolae Iustin Urdea. Edilul nu ştie însă deocamdată cât ar trebui să dea pe cele două garnituri de piloni de plastic, care s-ar întinde pe 11 kilometri, mai ales că investiţia nu poate fi făcută din fonduri europene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite