Șoferii, scoşi din sărite de bâlciul din centrul Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a schimbat regulile de circulaţie pentru a face loc sutelor de comercianţi stradali. Centrul Iaşiului se în-chide stradă cu stradă, în fiecare zi, spre nemulţumirea şoferilor care sunt nevoiţi să ocolească kilometri întregi, printr-un trafic deja sufocant.

Sărbătorile Iaşiului au adus şoferilor o mare bătaie de cap: practic, întreg centrul oraşului devine inaccesibil maşinilor. Peste 2.500 de metri pătraţi din trotuarele, pieţele sau esplanadele din centru vor fi ocupaţi de corturile celor 220 de comercianţi veniţi din toată ţara să-şi vândă mărfurile.

„Noroc că mai ştiu scurtături”

Primele semne de „acces interzis” au apărut deja pe Splai Bahlui, între Podu Roş şi Podul Cantemir, unde şi-au întins corturile vânzătorii de mici, bere şi hamsii, urmând să fie instalat şi un carusel. Strada Costache Negri, o altă arteră importantă pentru traficul auto din Iaşi, va fi blocată pe porţiunea din spatele Halei Centrale, pentru a face loc comercianţilor de haine, încălţăminte şi produse de artizanat.

„Se circulă din ce în ce mai greu în Iaşi, acuşi mai vine şi Sfânta Parascheva, o să fie nenorocire. Noroc că mai ştiu trasee ocolitoare. Oricum, am făcut 15-20 de minute în plus, cel puţin”, a declarat Ştefan Munteanu, şofer ieşean. Peste două zile, şoferii vor avea „interzis” pe străzile din spatele Catedralei Mitropolitane. Acestea vor fi rezervate miilor de pelerini, care se vor aşeza la coadă pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva.

În ziua hramului, centrul va fi blocat

Restricţiile de trafic vor atinge punctul culminant în ziua de 14 octombrie, atunci când municipalitatea va opri circulaţia auto atât pe străzile Palat şi Anastasie Panu, cât şi pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Deşi se anunţă vremuri grele pentru şoferi, reprezentanţii primăriei dau asigurări că vizitatorii din alte oraşe îşi vor putea parca maşinile fără probleme. „O parte din străzile închise pentru trafic vor fi transformate în parcări”, a declarat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite