Şoferii au luat amenzi româno-maghiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sancţiuni: Poliţiştii arădeni şi maghiari au colaborat pentru problemele din trafic

Echipe mixte de poliţişti români şi maghiari au dat împreună amenzi conducătorilor care încalcă legea.

La acţiunea desfăşurată sub egida TISPOL, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Arad şi omologii lor din judeţele Bekes şi Csongrad au acţionat în trafic pe drumurile naţionale şi judeţene ce străbat judeţul Arad. Au fost verificate 2090 de autovehicule, iar 790 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest. Dintre aceştia, 27 au fost depistaţi băuţi la volan. Au fost aplicate un total de 375 sancţiuni contravenţionale, din care pentru neplata centurii de siguranţă 46, pentru defecţiuni tehnice ale autovehiculelor 6, pentru alte nereguli constatate 268. Valoarea amenzilor aplicate este de 21.435 lei. Poliţiştii au reţinut 31 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare. Au fost aplicate şi 638 de puncte penalizare şi au fost constatate 21 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Tot în cadrul acestor acţiuni, 31 de conducători auto au fost testaţi cu trusa antidrog, în toate aceste cazuri, rezultatul fiind negativ. Este de menţionat că astfel de acţiuni de control ale poliţiştilor au avut loc concomitent, pe teritoriul tuturor statelor europene. Preşedintele TISPOL avertizează asupra consecinţelor deosebite în cazul în care conducătorii auto urcă la volan băuţi ori după ce au consumat droguri. „Toţi cei care conduc autovehicule trebuie să-şi amintească permanent că, aşa cum arată studiile şi statisticile, conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului creşte potenţialul producerii accidentelor rutiere cu urmări dintre cele mai grave, de cele mai multe ori şi pentru alţi participanţi la trafic, nevinovaţi”, a declarat W. Blindenbacher, preşedintele Tispol.

Drumurile morţii
Şoferii au fost de accord că e bine să se organizeze astfel de acţiuni care sunt menite să-i mai sperie pe şoferii care apasă acceleraţia la maxim. „Eu zic că e bine să se facă astfel de controale cu titlu preventiv. Când vede maşina poliţiei pe un drum, şoferul încetineşte din instinct. Poate aşa se vor mai reduce accidentele“, ne-a declarat Radu Hlistei, şofer.
Numai în acest an au murit în accidente de circulaţie 59 de oameni, iar alţi 126 au fost grav răniţi, în 155 de evenimente rutiere. Principalele cauze generatoare de accidente sunt viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de trafic, depăşirile neregulamentare, neacordarea de prioritate la vehicule, neacordarea de prioritate la pietoni.

Statistici sumbre
Poliţiştii rutieri spun că cele mai multe accidente au fost produse în zilele de miercuri, când au fost înregistrate 28 de accidente, soldate cu 7 morţi. Urmează zilele de sâmbătă şi luni. Ca interval orar, cele mai multe evenimente rutiere au fost între orele 14.00 – 22.00, fiind înregistrate 73 de accidente, soldate cu 19 morţi şi 66 răniţi grav.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite