Şoferii focşăneni, debusolaţi de parcometrele Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În centrul Focşaniului au apărut şase aparate de taxat pentru parcări. Măsura a fost gândită de Primărie pentru a uşura viaţa şoferilor, dar mai mult i-a încurcat. Puţini

În centrul Focşaniului au apărut şase aparate de taxat pentru parcări. Măsura a fost gândită de Primărie pentru a uşura viaţa şoferilor, dar mai mult i-a încurcat.

Puţini conducători auto au ştiut să le folosească. „Nu prea mă pricep la astea. Sunt bune, dar parcă tot mai bine era cu taxatori”, a declarat Tudorel Popică. Până la urmă, Primăria a pus oameni care să-i instruiască pe şoferii debusolaţi.

Edilii au cumpărat parcometrele plătind 10.000 de lei pentru fiecare, în ideea că vor scăpa de taxatorii care supravegheau parcările.

 „Am constatat că 10 din cei 21 de angajaţi nu făceau suficiente încasări pentru a-şi scoate măcar cheltuielile cu salariile.

Aceşti angajaţi au primit deja preaviz şi din 12 decembrie vor fi concediaţi”, ne-a declarat şeful Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei, Filipache Sîrbu.

Roţi  blocate, dar nu şi la jeep-uri

Cum însă parcometrele sunt în continuare supravegheate, unii şoferi dau în continuare banii la taxatori decît să îi „bage la aparat”. La rândul lor, taxatorii sunt încântaţi să ia banii, pentru că nu mai au chitanţiere şi îi bagă în propriul buzunar.

Primăria este însă hotărâtă să meargă mai departe şi să cumpere şase aparate de blocat roţile. Acestea nu sunt dimensionate pentru roţile jeep-urilor.

Edilii au însă încredere în buna-credinţă a posesorilor de autoturisme mari. „Cei care au maşini scumpe nu se uită la o taxare de un leu”, a argumentat Filipache Sîrbu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite