Şoferii olteni, controlaţi de poliţişti din şase judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de conducători auto au fost sancţionaţi în doar câteva minute

Zeci de poliţişti au împânzit de ieri după-amiază străzile Slatinei pentru a controla şoferii aflaţi în trafic. Acţiunea numită „Oltul în siguranţă“ a reunit poliţişti din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Teleorman şi Vâlcea. „Organizarea acestei acţiuni este destinată creşterii autorităţii poliţistului faţă de cei care nu respectă legea. De asemenea, se urmăreaşte conştientizarea cetăţenilor privind faptul că poliţia este alături de ei“, a declarat Carol Vârnă, comisar-şef în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În 30 de minute, s-au constatat zece nereguli

Oamenii legii au format nouă echipe complete, fiecare dintre ele acţionând în zone „sensibile“ ale oraşului Slatina.
„Această acţiune se desfăşoară cu efective sporite şi durează până la ora 23.30, pe raza Oltului. Astfel, la ora 20.00, jumătate din echipele formate vor pleca în localităţile din judeţ pentru a controla traficul din zonele rurale, iar jumătate vor rămâne în Slatina pentru a asigura buna desfăşurare a traficului din oraş“, a spus Ilie Roşu, comandantul Serviciului Poliţiei Rutiere Slatina. Poliţiştii care au făcut filtrele pe strada Ionaşcu au găsit într-o jumătare de oră, zece şoferi care nu au respegtat regulile de circulaţie. Majoritatea amenzilor au fost date pentru nepurtarea centurii de siguranţă, iar un permis a fost reţinut pentru că numărul de înmatriculare nu era corect amplasat în partea din spate a maşinii. Conducătorii auto amendaţi sunt nemulţumiţi pentru că ei consideră că este o povară purtarea centurii în oraş.
„Sunt de acord ca poliţia să iasă pe străzi, dar nu sunt de acord cu purtarea centurii în oraş. Când trebuie să faci cumpărături, trebuie să-ţi dai jos centura de foarte multe ori. Eu îmi fac aprovizionarea din mai multe locuri şi nu pot să dau şi să pun centura de siguranţă din cinci în cinci minute“, a spus Alina Nicolescu (21 de ani), din Slatina.
 Un alt şofer care a fost oprit tot pentru nepurtarea centurii de siguranţă susţine că acest accesoriu auto este un impediment când circuli în localitate. „Nu sunt de acord cu aceste controale. E foarte incomod să porţi centura în oraş“, a susţinut şi Florin Ţăcălău, de 36 de ani, amendat şi el pentru nepurtarea centurii de siguranţă. Poliţiştii precizează că şoferii ar trebui să înţeleagă rolul centurii, mai ales pentru siguranţa lor. „Conducătorii auto nemulţumiţi ar trebui să respecte legea şi atunci vor scăpa de probleme. Purtarea centurii de siguranţă este numai spre binele lor“, a spus comisarul şef Marian Cunzet.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite