Şoferii din Moldova, disperaţi de noroaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumurile neasfaltate şi şantierele sunt principalele surse ale mizeriei de pe străzi. Situaţia este însă benefică pentru unii proprietari de spălătorii auto, care spun că sunt asaltaţi de clienţi.

Vremea ploioasă din ultima perioadă îşi pune amprenta asupra patronilor de spălătorii auto din oraşele Moldovei. „Cât timp plouă, nu se apropie nimeni de spălătorie. Totuşi, cum stă ploaia şi se usucă puţin pe jos, mulţi şoferi stau la coadă să îşi cureţe automobilele”, a explicat Marius Mleşniţă, patronul unei spălătorii din Iaşi.

Fluxul constant de maşini către spălătorii este asigurat de clienţii care nu suportă să  îşi vadă maşina murdară.  „Avem  clienţi care ne surprind cât de des vin la spălătorie, indiferent de vremea de afară. În general, aceştia conduc maşini puternice”, a spus Rodica Norocea, managerul unei spălătorii auto din Iaşi.

Mai multă mizerie, afaceri mai bune

Proprietarii spălătoriilor auto din Bacău spun că, dacă în prima jumătate a lunii nu aveau clienţi mai deloc, în ultimele zile au fost asaltaţi de solicitări. Lucrurile s-au schimbat semnificativ de când străzile oraşului s-au umplut de bălţi şi noroaie.

 „Acum avem cam zece clienţi pe zi. Majoritatea sunt proprietari de maşini noi pe care îi doare sufletul să-şi vadă automobilele murdare”, a spus Marcel Juncu, angajat la una din spălătoriile din Bacău.

În schimb, la Botoşani şoferii preferă să îşi curăţe doar interiorul maşinilor. „Au venit numai trei maşini astăzi şi toate pentru interioare. Cred că, din cauza crizei, nici oamenii nu mai au bani. Pentru că nu mai avem de lucru, am fost nevoiţi să mai trimitem oameni acasă”, s-a plâns Ion Ciuplea, patronul unei spălătorii din Botoşani.

„I-am dat numai un jet de apă. Nu vreau să o lustruiesc acum, pentru că oricum se murdăreşte”, a spus Dumitru Tatarcan, şofer. Mizeria de pe străzile oraşelor din Moldova nu s-a format numai din cauza bălţilor care umplu gropile din carosabil. „Noroiul este adus de roţile maşinilor care merg pe străzi neasfaltate. Din păcate, în Iaşi, avem foarte multe artere de circulaţie acoperite doar cu pământ“, a explicat Sorin Ionescu, consilier local din Iaşi.

Acesta mai susţine că o altă sursă de mizerie de pe străzile ieşene provine de la lucrările neterminate la tronsoanele cu linii de tramvai sau lucrările la ţevile CET din spatele blocurilor.  Cezara Duţă, Răzvan Constantin

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite