Şoferi, la mare vi se pregăteşte ceva!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la vară vor fi camere video în principalele intersecţii din Constanţa. Vor fi monitorizaţi şi sancţionaţi şoferii care încalcă regulile de circulaţie

Administraţia locală din Constanţa a anunţat că intenţionează să amplaseze camere video la principalele intersecţii din oraş pentru o mai bună monitorizare a traficului. Chiar şi în extrasezon, mii de maşini rulează în oraşul de la malul mării în intervalele orare 07.00 – 09.00 şi 15.00 – 18.00, iar pe unele artere circulaţia se transformă într-un calvar pentru şoferi, care, de multe ori, încalcă regulile de circulaţie. Astfel, camerele amplasate vor monitoriza traficul, iar pe baza imaginilor vor fi sancţionaţi conducătorii auto care devin nerăbdători şi imprudenţi.

Decizia a fost luată în urma unui studiu comandat de Primăria Constanţa din care a reieşit că peste jumătate din populaţia urbei ar fi de acord cu introducerea camerelor video. Autorităţile locale vor stabili sistemul de monitorizare video împreună cu Poliţia Rutieră. „O să demarăm procedurile, licitaţiile şi o să găsim un sediu pentru coordonarea acestui sistem de monitorizare video“, a declarat pentru Agerpres primarul Constanţei, Radu Mazăre, menţionând că iniţial nu a fost de acord cu această măsură, dar a apobat-o pentru că aşa au dorit constănţenii.

Premieră în România

Tot în Constanţa, în mandatul Mazăre, a fost luată decizia ca în sensurile giratorii să se acorde prioritate celor care intră în intersecţie. Astfel, chiar dacă intri în intersecţie cu sens giratoriu de pe o stradă principală, eşti la un moment dat nevoit să opreşti pentru a ceda trecerea celor care intră în sensul giratoriu, de pe străduţe secundare. Măsura e contrară legislaţiei în vigoare, care prevede că „în intersecţiile cu sens giratoriu, vehiculele care circulă în interiorul acestora au prioritate faţă de cele care urmează să pătrundă în intersecţie“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite