Şoferi, ocoliţi Iaşiul şi Bacăul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii auto din cele două oraşe se strecoară pe străzile lăturalnice ca să evite aglomeraţia din centru Traficul auto în marile oraşe ale Moldovei va intra în colaps la

Conducătorii auto din cele două oraşe se strecoară pe străzile lăturalnice ca să evite aglomeraţia din centru

Traficul auto în marile oraşe ale Moldovei va intra în colaps la toamnă, avertizează Poliţia. Autorităţile susţin că au soluţii, dar le cer şoferilor să aibă răbdare.

La Iaşi se circulă deja bară la bară, deşi este doar august, o lună "moartă" din punctul de vedere al traficului. Pe toţi şoferii îi aşteaptă un coşmar luna viitoare, când se vor întoarce în oraş elevii, studenţii şi toţi cei plecaţi în concediu.

În plus, în Iaşi vor exista trei mari şantiere de refacere a infrastructurii stradale. "Pe Canta şi la pasarela Alexandru cel Bun firmele angajate au termen de finalizare până la sfârşitul anului. Mă îndoiesc însă că se vor încadra. În Tătăraşi a început organizarea de şantier. Sperăm ca acolo să terminăm până în primăvară. Într-adevăr, va fi o perioadă mai dificilă pentru trafic, însă trebuie să facem aceste lucrări", a declarat Romeo Olteanu, viceprimar al Iaşiului.

Taxiurile circulă cu 10 kilometri la oră

Prin Iaşi circulă zilnic aproape 80.000 de maşini. Doar în acest an au fost înmatriculate 7.500. "Replica" Primăriei a fost slabă: cele mai circulate străzi abia au fost cârpite şi s-au amenajat în această vară doar 50 de locuri de parcare.

S-au instalat în schimb câteva zeci de semafoare care, spun unii, mai mult încurcă. "Soluţiile pentru fluidizare nu sunt decât cârpeli. Tot mai pun câte un semafor, îi dau drumul, îl mai opresc. Parcă sunt nişte copii la comisia de circulaţie", spune Daniel Oajdea, consilier local PDL.

Taximetriştii ieşeni sunt şi mai revoltaţi. "Meseria asta nu mai este rentabilă, nici pentru mine, nici pentru clienţi. Nimeni nu se urcă în taxi ca să facă 10 kilometri într-o oră", se plânge taximetristul Constantin Gheorghiu.

Sfatul edililor: răbdare şi tutun!

O situaţie similară întâlnim şi în municipiul Bacău. Cei care vor să intre în oraş prin zonele Narcisa, Oituz sau 9 Mai au nevoie de nervi de oţel. Unii taximetrişti evită să mai iasă la stradă în orele de vârf.
"Pierzi zeci de minute în intersecţii, după care te mai înjură şi clienţii că nu ai ajuns la timp", a declarat Ion Cojocaru, taximetrist.

Studiu italian pentru circulaţie

Autorităţile băcăuane spun că soluţii există, dar şoferii trebuie să mai aibă răbdare. "S-a licitat deja un studiu de circulaţie, ce urmează a fi realizat de o firmă italiană în două luni. În septembrie se va redeschide podul de la Şerbăneşti, vor începe lucrările la pasajul subteran din strada Oituz şi vor fi amenajate o serie de sensuri giratorii ce vor descongestiona traficul", a declarat Mihaela Grosu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Rute critice în traficul din Iaşi

CUG - Podu Roş - Copou
Ocolire: Rozelor - D. Cantemir - Şos. Naţională - Podu de Piatră - Săulescu - Liceul Naţional

Copou - Bucşinescu
Ocolire: Sărăriei - Târgu Cucu - Podu de Fier

Bulevardul Păcurari - Piaţa M. Eminescu
Ocolire: Toma Cozma - General Berthelot - Lascăr Catargi - Independenţei

Pasarela Alexandru cel Bun
Ocolire: Bariera COMAT

Am ajuns să ies la muncă doar noaptea. Nu sunt comenzi aşa multe, dar se poate circula. E mai aerisit
Ion Cojocaru, taximetrist din Bacău

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite