Şoferi, faceţi loc: trece mocăniţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Flutur vrea să aducă trenuleţul de epocă pe străzile oraşului, spre disperarea şoferilor. Pe timpul sărbătorilor de iarnă, prin centrul Sucevei va circula o mocăniţă împodobită cu beculeţe şi ornamente.

Ideea mocăniţei care să circule prin oraş îi aparţine lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava.
Acesta vrea ca trenuleţul să circule începând cu 28 noiembrie şi până după Anul Nou, între Casa de Cultură şi magazinul Bucovina. Flutur a dat şi amănunte despre viitorul traseu al trenului.

„Vor fi amenajate patru staţii ale mocăniţei: două la plecare şi la sosire, şi alte două intermediare. Atât staţiile, cât şi mocăniţa, vor fi împodobite cu beculeţe şi ornamente specifice sărbătorilor de iarnă. În momentul de faţă analizăm modul în care va fi securizat acest traseu”, a declarat Gheorghe Flutur.

Copiii şi pensionarii circulă gratuit

Şeful CJ susţine că prin această acţiune va promova atracţiile turistice ale Bucovinei. Flutur spune că a obţinut deja acordul de principiu de la omul de afaceri care deţine trenuleţul. Cu totul, traseul mocăniţei va avea în jur de 700 de metri lungime, iar copiii şi pensionarii vor beneficia de curse gratuite.

„E o glumă, nu? Cum să închizi strada?”

Ceilalţi pasageri vor trebui să achite un tarif stabilit de întreprinzătorul privat. Georg Hocevar, proprietarul trenului, spune că încă nu a calculat cheltuielile pe care trebuie să le suporte pentru ca mocăniţa să circule preţ de o lună prin centrul Sucevei.

Şoferii suceveni speră ca ideea lui Flutur să fie o farsă şi să nu fie niciodată pusă în practică. Ştefan cel Mare este una dintre cele mai circulate străzi din municipiul Suceava. „E o glumă, nu? Cum să închizi porţiunea asta de drum şi tocmai de Sărbători, când toată lumea circulă cu maşina şi e o aglomeraţie de nedescris în tot oraşul? Nu se poate aşa ceva”, a fost reacţia lui Doru Iacob, unul din cei 22.000 de şoferi din Suceava.

Aceeaşi părere o împărtăşesc şi alţi suceveni. „Şi aşa e aglomerat, numai mocăniţă ne mai trebuia. O fi ea frumoasă, dar noi şoferii ne vom mânca nervii şi sănătatea. O să facem un kilometru în jumătate de oră”, a spus Mihai Magazin, un alt şofer .

Flutur, ataşat de trenuleţ

Pentru preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, mocăniţa a devenit un laitmotiv de promovare a Bucovinei. În urmă cu trei săptămâni, Flutur i-a plimbat cu mocăniţa pe ambasadorul Austriei la Bucureşti şi pe invitaţii veniţi la Suceava cu ocazia Forumului Regional de Investiţii.

 Micul trenuleţ a fost adus de la mai bine de 100 de km pentru a fi amplasat în apropierea Aeroportului din Salcea. Şinele de cale ferată au fost aşezate pe beton, iar traseul a avut 200 de metri lungime.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite