Şoferi blocaţi de şantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna, cea mai aglomerată perioadă a anului, i-a surprins pe edili cu şantiere stradale împânzite prin tot oraşul. Debutul noului an universitar, numărul record de asfaltări şi pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva ar putea bloca complet traficul auto din Iaşi, în octombrie.

Atât pietonii, cât şi şoferii ieşeni se declară sufocaţi de şantierele stradale deschise în aproape toate cartierele oraşului.
Asfaltările şi lucrările la terasamentul liniilor de tramvai se întind în acest moment pe aproape 50 din cei 500 de kilometri de infrastructură rutieră a municipiului Iaşi.

„Când ies din casă dau numai din groapă-n groapă. Ca să mergem cu tramvaiul trebuie să înconjurăm tot oraşul, de când au scos şinele de la Piaţă Chirilă. Şi parcă văd că rămâne groapă acolo trei ani de acum încolo, până la viitoarele alegeri”, spune Nicoleta Cioltan, o ieşeancă din cartierul Tătăraşi.

Zeci de firme scurmă prin oraş

În afară de Tătăraşi, se mai lucrează de zor şi pe străzile din zona Gării, în spatele Mitropoliei, la pasarela Alexandru cel Bun, la trecerea cu calea ferată care face legătura între Alexandru cel Bun şi Canta, precum şi la mai multe străzi din cartierul Nicolina.

În paralel, se înlocuiesc în această perioadă peste şase kilometri de şină simplă de tramvai, iar Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri lucrează la asfaltarea drumurilor naţionale DN24 şi DN28 care traversează oraşul.

În plus, şoferii ieşeni descoperă aproape în fiecare săptămână un nou set de semafoare instalat în diverse intersecţii ale oraşului.

Studenţii „îngroaşă” traficul cu 20%

Vârful lucrărilor de modernizare a străzilor gândit de municipalitate coincide cu debutul noului an universitar. Oficialii Poliţiei Rutiere din Iaşi estimează că traficul auto zilnic din oraş se apropie de maxim în această perioadă crescând, odată cu sosirea studenţilor, cu aproximativ 20%.

Edilii Iaşiului dau ca termen de finalizare a lucrărilor sfârşitul anului viitor şi-i sfătuiesc pe ieşeni să se obişnuiască cu situaţia.

„E normal să fie aglomeraţie, Iaşiul este o metropolă de acum. Ieşenii pot să plece mai devreme dimineaţa la serviciu, la fel fac şi eu”, a afirmat primarul Gheorghe Nichita.

Podu Roş, blocat de Sărbătorile Iaşiului

De la începutul săptămânii viitoare, timp de zece zile, nervii şoferilor ieşeni vor fi supuşi la un test suplimentar, în perioada Sărbătorilor Iaşiului. Municipalitatea a anunţat că va închide cu această ocazie porţiunea din strada Splai Bahlui care face legătura între Podu Roş şi podul Cantemir. Pentru ocolirea zonei, maşinile vor trebui să intre pe Șoseaua Naţională, creând astfel un surplus de trafic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite