Şofer bătut după ce a lovit un copil cu maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şofer bătut după ce a lovit un copil cu maşina
Şofer bătut după ce a lovit un copil cu maşina

Minorul a traversat strada prin loc nepermis, fiind lăsat nesupravegheat de părinţi

Eremia Dumitru, de 36 de ani, din Scorniceşti se deplasa ieri cu maşina la o intervenţie pe strada Panselelor şi a dat peste un copilul care a fugit dintr-o curte. „Mergeam la o intervenţie pe strada Panselelor, când dintr-o curte a ieşit în fugă un băieţel, pe care nu l-am mai putut evita şi l-am lovit. Aveam patru, cinci kilometri la oră si am frânat imediat. Am frânat în maxim 50 de centimetri”, ne-a declarat Dumitru Eremia.

Imediat după producerea accidentului, familia băieţelului şi cei ce se aflau pe stradă l-au luat pe şofer la bătaie cu pumnii şi picioarele şi i-au spart parbrizul maşinii cu pietre. „Când m-am dat jos din maşină m-au luat la bătaie cu pumnii şi picioarele, mi-au rupt cămaşa de pe mine, iar unul dintre ei mi-a smuls lanţul de aur de la gât”, ne-a povestit Dumitru. După sosirea jandarmilor şi a poliţiştilor, spiritele s‑au mai calmat, iar rudele micuţului strigau la şoferul maşinii: „Meritai şi mai multă bătaie nesimţitule. Ai scăpat uşor! Tu nu te uiţi pe unde mergi cu maşina,  nu ai claxon? Dacă omorai copilul? Meritai mai multă bătaie!”, a exclamat un cetăţean din mulţimea furioasă. Copilul în vârstă de un an şi jumătate a fost transportat la spital.

Martorii care erau la faţa locului declară că două femei au scos copilul de sub maşină şi astfel l-au salvat. „Copilul a ieşit din curte, iar şoferul a trecut cu roata maşinii peste picior. Am înţeles că i-a rupt piciorul băiatului. Şoferul nici măcar nu s-a asigurat”, a declarat Remus Ştefan, martor aflat la faţa locului.

Copilul a fost nesupravegheat

Poliţiştii rutierişti au cercetat împrejurările în care s-a produs accidentul. „Şoferul l-a accidentat pe minorul în vârstă de doi ani care, nefiind supravegheat, a traversat strada prin loc nemarcat. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice“, a explicat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
Micuţul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slatina. „Pacientul a fost diagnosticat cu secţiune tendoane la nivelul tibio-tarsian. Starea lui era stabilă, însă problemele pe care le avea la picior sunt destul de grave, de aceea s-a decis transportarea lui la Spitalul Budimex din Capitală“, a spus Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a SJU.

Şoferul care s-a ales cu maşina avariată, cu hainele rupte şi fără lanţul de aur nu a depus plângere împotriva rromilor care l-au bătut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite