Sorin Ovidiu Vîntu pus în libertate de Curtea de Apel Bucureşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vântu
Sorin Ovidiu Vântu

Sorin Ovidiu Vântu i-a jignit în faţa judecătorilor pe procurorii Parchetului General care instrumentează dosarul falimentării societăţii Petromservice. „Eu sunt motivul acestei adunări”, a spus SOV atunci când şi-a început ultimul cuvânt.

UPDATE 19.00 Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi ceilalţi opt inculpaţi au fost eliberaţi de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care a admis contestaţia acuzaţilor faţă de măsura arestării preventive a lor. Ei au însă interdicţia de a părăsi ţara.

UPDATE 16.00 „O doamnă care era îngrijitoare, sau un dobitoc, poate arăta că s-au cumpărat acţiuni la preţuri mai mari decât pe bursă şi prin asta s-a adus un prejudiciu”, a izbucnit SOV. Omul de afaceri a explicat judecătorilor că pachetele importante de acţiuni sunt negociate direct cu proprietarul, doar în cazul pachetelor mici de acţiuni se fac tranzacţii pe bursă.

Sunt bun prieten cu Liviu Luca

„Faptul că am fost consilierul economic al lui Liviu Luca nu este o  descoperire a vreunui deştept de la Parchet. Suntem buni prieteni, eu am declarat într-un interviu că îl mai sfătuiesc uneori din această calitate”, a mai spus SOV.

Mesaj pentru „domnii docţi de la Parchet”

„Domnii docţi de la Parchet! PSV a achiziţionat o bancă în Republica Moldova. Directorul băncii a furat. Instituţillede profil din Moldova l-au arestat, o altă instituţie a închis banca. Statul moldovean este chemat în instanţă pentru recuperarea a 52 de milione de euro. Dosarul este la Curtea Supremă de acolo. PSV îşi va recupera banii”, a încercat să explice acuzaţiile aduse de procurori.

Susţine că procurorii şi judecătorii sunt ofiţeri de informaţii

„Eu sunt cel vânat în permanenţă”, „acuzaţii absolut intolerabile”, „nimic nu este adevărat”, şi-a continuat pledoaria SOV. „Ofiţerii acoperiţi de la Parchet, disută cu colegii lor de la Tribunal şi-mi dau mandat în cinci minute. La Curtea de Apel ofiţerii acoperiţi sunt din doi în doi, din trei în trei. Dacă mă duc al arest ştiu de ce şi voi lua justiţia în propriile mâini”, a conchis Sorin Ovidiu Vîntu.

“Sunt nevinovat”


Vîntu a arătat, în faţa instanţei care judecă recursul lui la decizia de arestare preventivă, că este nevinovat şi că falimentul Petromservice a fost urmarea celor peste 18.000 de litigii de muncă pornit de angajaţi împotriva companiei.


"Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei, sfătuiţi de avocaţii lor să speculeze o neregulă din contractul de muncă şi care au pornit mii de procese împtriva acestei companii. Pentru a se putea apăra, Petromservice a căutat calea legală, dar a fost prea târziu, pentru că drepturile salariale acordate erau mai mari decât capitalul societăţii", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în instanţă.


Referitor la afirmaţia anchetatorilor potrivit căreia Liviu Luca ar fi patronul societăţii Elbahold, Vîntu a arătat că informaţia este falsă.

UPDATE 14.30 Sorin Ovidiu Vîntu a cerut la Curtea de Apel Bucureşti să fie judecat în libertate. El a luat în calcul şi varianta că instanţa ar putea decide arestarea sa preventivă, dar a ameninţat voalat că, în acest caz, va lua Justiţia în proriile lui mâini.

UPDATE 13.45 Procesul în care se judecă recursul lui Vîntu, Luca şi ceilalţi opt acuzaţi în dosarul "Petromservice" este aproape de final. Instanţa urmează să ia o decizie.

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi ceilalţi opt presupuşi complici ai lor în falimentarea controlată a Petromservice află astăzi dacă rămân în arest sau dacă vor fi cercetaţi în liberate. Ei au fost aduşi la Curtea de Apel Bucureşti, unde urmează să se ia o decizie în ceea ce-i priveşte.

Vîntu cere eliberarea şi susţine că este nevinovat. De cealaltă parte, atât procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului General, cât şi magustraţii Tribunalului Bucureşti susţin că Vîntu, Luca şi ceilalţti opt învinuiţi reprezintă pericol public şi trebuie să rămână în stare de arest preventiv.El a refuzat să dea declaraţii.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au motivat că arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, a lui Liviu Luca şi a presupuşilor lor complici în falimentarea controlată a Petromservice se impunea, în primul rând, pentru că aceştia reprezintă pericol social.
Conform magistraţilor, lăsarea acestora în liberate „ar naşte temerea că organele judiciare nu reacţionează eficient împotriva unor persoane învinuire de săvârşirea unor infracţiuni de o gravitate deosebită".

Vom reveni cu amănunte

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite