Şmecherii satului clonau carduri cu „pisicuţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şmecherii satului clonau carduri  cu „pisicuţa“
Şmecherii satului clonau carduri cu „pisicuţa“

Procurorii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorismului (DIICOT), Serviciul Teritorial Timişoara, cu peste 100 de mascaţi din trupele speciale ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Timiş au descins ieri dimineaţă în 13 locuri din Timişoara şi în comunele timişene Iecea Mică şi Cărpiniş.

Braşov: Falsificator de carduri trimis în judecată

Acţiunea vine după mai bine de şase luni de monitorizări în care procurorii au adunat probe împotriva reţelei de crimă organizată interceptând convorbirile telefonice şi urmărind bancomatele din care sunt scoşi banii. Tinerii acţionau bancomatele din magazinele aflate în oraşe din ţară, dar şi în Italia şi Olanda.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, falsificatorii mergeau în ţările europene unde montau pe bancomate „pisicuţa”, un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia se citesc datele de pe card. „După ce aveau datele, se întorceau în România, unde, odată ce aveau informaţiile, confecţionau cardurile cu ajutorul unei aparaturi specializate”, a spus aceeaşi sursă.

Noaptea de 30.000 de euro

Anchetatorii au mai spus că odată ce falsificatorii aveau datele de pe carduri, le confecţionau, iar mai apoi le trimiteau în Italia sau Olanda, de unde erau scoşi banii. O parte din bani au fost scoşi însă şi din România, de la bancomate din jurul Timişoarei şi Bucureştiului. „Prejudiciul încă nu este cunoscut, dar ne aşteptăm să fie destul de mare, ţinând cont că, într-o singură noapte, au fost sustraşi şi 30.000 de euro”, a spus şeful DIICOT Timişoara, procurorul-şef Mircea Andreş.

La descinderile de ieri, procurorii au ridicat Audi A4 ,maşina lui Dragoş Stenca, unul dintre suspecţi, un calculator, mai multe carduri goale şi aparatură cu care cartelele erau falsificate. De asemenea, procurorii au găsit şi extrase de cont. Până aseară au fost reţinute cinci persoane care au fost duse la Parchet pentru audieri.

Falsificatorii au sub 25 de ani

Potrivit anchetatorilor, toţi membrii reţelei au până în 25 de ani şi niciunul dintre ei nu are studii superioare, fiind absolvenţi de liceu. Localnicii din Iecea Mică nu au rămas deloc surprinşi de acţiunile de amploare desfăşurate de trupele speciale în localitate.

Vecinii lui Filip Andrei (23 de ani) din Iecea Mică spun că tinerii prinşi de oamenii legii erau dubioşi şi se aşteptau ca într-o zi să fie prinşi. „Plecau câte trei-patru săptămâni în Italia, apoi reveneau şi tot timpul erau cu bani şi cu maşini scumpe. Nimeni nu ştia de unde au atâţia bani. Nu mă mir că au fost prinşi”, a spus Anca Drâncu din Iecea Mică.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite