Smaranda a fost aleasă Miss Vaca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vaca Smaranda, de la S.C. Biotera Alba, şi taurul Ţiganu Lucios, de la TCE Trei Brazi Piatra Neamţ (firma lui Culiţă Tărâţă), au câştigat titlul de Miss şi respectiv de Mister IndAgra

Vaca Smaranda, de la S.C. Biotera Alba, şi taurul Ţiganu Lucios, de la TCE Trei Brazi Piatra Neamţ (firma lui Culiţă Tărâţă), au câştigat titlul de Miss şi respectiv de Mister IndAgra 2008.

Sute de curioşi s-au îmbulzit, ieri, la concursul „Miss Văcuţa“, de la Târgul IndAgra, organizat la Romexpo. Văcuţa Smaranda a dat aproape patru tone de lapte în ultimile 305 zile fără a mai fi nevoită să facă ceva special în ziua concursului.

 „A primit premiul pe merit, pentru că i s-a urmărit evoluţia cu atenţie”, a spus Gheorghe Neaţă, director Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducere în Zootehnie. Ţiganu Lucios, taurul de 1200 de kilograme, a fost ales Mister fără să treacă prin nicio probă ieri.

“Criteriul alegerii este calitatea genetică, materialul său de vacă de carne transmiţându-se urmaşilor şi formând hibrizi buni şi de carne şi de lapte”, a spus Vasile Pachiţanu, doctor veterinar.

Ca să nu se supere concurenţii perdanţi, comisia formată din crescători de animale a premiat toate bovinele cu produse furajere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite