Turişti în carantină la Amara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Animalele din gospodăriile localnicilor vor fi ţinute sub supraveghere foto: Mădălin Sofronie
Animalele din gospodăriile localnicilor vor fi ţinute sub supraveghere foto: Mădălin Sofronie

Turiştii din staţiunea ialomiţeană Amara au nimerit la tratament în plină carantină. Autorităţile au luat această măsură după descoperirea unui focar de rabie în gospodăria unui localnic ale cărui oi au fost muşcate de un câine turbat.

Carantina a fost instituită la începutul lunii, pe o perioadă de 30 de zile, iar cei 150 de turişti sosiţi ieri în staţiunea balneo-climaterică trebuie să fie atenţi la animalele care pot fi turbate.

Hotelierii au prins maidanezi

Maria Maxinoiu (59 de ani) suferă de osteoporoză şi a venit tocmai de la Iaşi pentru băile de nămol. Înainte, femeia obişnuia să hrănească patrupedele cuibărite în faţa hotelului. „Mie îmi place să mă plimb pe aleile din staţiune, dar acum trebuie să fiu cu ochii în patru, ca să nu mă muşte vreun câine", spune femeia, precaută.

Pentru ca pensionarii veniţi pentru serii de 10-14 zile şi cazaţi în cele trei hoteluri din staţiune să nu aibă de suferit de pe urma carantinei, hotelierii au fost nevoiţi să ia, la rândul lor, măsuri de siguranţă: au prins câinii maidanezi şi i-au dus la centrele de ecarisaj din apropiere. „Noi am încercat mereu să reducem numărul câinilor din staţiune. Sunt mult prea mulţi", explică Cristian Ionescu, patronul unui hotel.

Pentru a evita răspândirea focarului de rabie, autorităţile locale şi inspectorii sanitar-veterinari au asigurat populaţia că ţin sub supraveghere câinii comunitari şi vor vaccina antirabic animalele din gospodării.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite