Caii înfometaţi au fost salvaţi de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caii de rasă de la Fierbinți se află într-o stare fizică deplorabilă
Caii de rasă de la Fierbinți se află într-o stare fizică deplorabilă

Decizie fără precedent în România: Judecătoria Urziceni a decis luni decăderea din drepturi a unui stăpân de animale, un om de afaceri bucureştean care şi-a abandonat ferma de cai din comuna ialomiţeană Fierbinţi.

În primăvara anului trecut, omul de afaceri Dorin Cristian Drăgoi, proprietarul firmei Standard Snacks, a închiriat grajdurile fostului CAP din Fierbinţi pentru a le popula cu bovine şi cai de rasă. Animalele erau îngrijite, dar la începutul anului proprietarul n-a mai putut finanţa întreţinerea fermei.

Bovinele au fost vândute, iar în grajd au rămas doar caii, pentru care nu s-a mai cheltuit niciun ban. Îngrijitorii nu şi-au mai primit salariile, iar animalele nu au mai avut hrană, trăind din mila localnicilor. Cinci dintre cele 33 de cai subnutriţi au murit de foame.

Autorităţile au alertat Inspectoratul General de Poliţie pentru Proitecţia Animalelor care a deschis o acţiune în instanţă pentru decăderea din drepturi a stăpânului.

Judecătoria Urziceni a decis ieri ca animalele să fie preluate de Primăria Fierbinţi pentru 6 luni. Autorităţile din Fierbinţi au demarat deja o campanie de strângere a hranei pentru caii abandonaţi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite