Slătinenii, în pericol pe trecerea de pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii, în pericol  pe trecerea de pietoni
Slătinenii, în pericol pe trecerea de pietoni

Şoferii nu îi văd pe cei care traversează, din cauza maşinilor parcate ilegal

Cei care lasă maşinile parcate la câţiva metri de trecerea de pietoni nu se gândesc că pun în pericol siguranţa pietonilor. „Am păţit-o pe pielea mea, acum câteva luni, în timp ce traversam strada prin faţa unei maşini parcate la câţiva metri de trecerea de pietoni. Şoferul maşinii de pe cealaltă bandă de circulaţie nu m-a văzut şi am fost la un pas de a fi lovit. De atunci mă uit de trei ori înainte să trec strada. Ar trebui luate măsuri mult mai severe împotriva celor care parchează maşinile unde vor“, ne-a povestit păţania George Tudor, de 27 de ani, din Slatina.

„Să facă parcări şi după aceea să dea amenzi“

Şoferii slătineni vor să respecte regulile de circulaţie, dar spun ei că nu au cum, din cauza lipsei locurilor de parcare. Aceştia se plâng că oraşul devine din ce în ce mai aglomerat şi că lipsa locurilor de parcare va crea mai multe incidente de acest fel. „Sunt de acord cu ce spune legea şi sunt împotriva celor care îşi parchează maşina aiurea, dar nu sunt de acord atunci când te amendează că ai parcat în locuri nepermise tocmai din cauza lipsei locurilor de parcare. Întâi să facă parcări şi după aceea să dea amenzi. Oare ce şofer parchează intenţionat, neregulamentar, doar ca să ia amendă?“,  a spus Ilie Dercaş, de 37 de ani, din Slatina.

Ca răspuns la nemulţumirile şoferilor, poliţiştii recomandă conducatorilor auto să nu parcheze maşina în locuri nepermise şi să respecte indicatoarele  de circulaţie. Dar nici recomandările, nici amenzile poliţiştilor nu îi sperie pe şoferi. Decât să îşi parcheze maşina prea departe de casă sau serviciu, mai bine plătesc o amendă. „Atunci când şoferii parchează în locuri interzise le recomandăm să respecte semnele de circulaţie, altfel se va crea un conflict de trafic ce poate avea urmări foarte grave. În medie, în Slatina sunt sancţionaţi 5-6 conducători auto ce parchează neregulamentar. Şoferii trebuie să înţeleagă că respectarea legilor creşte gradul de siguranţă în trafic“, a explicat Nicolae Cărămizaru, comisar-şef. Amenzile sunt destul de usturătoare, pentru o parcare în loc nepermis un şofer poate lua până la trei puncte amendă şi două puncte penalizare. Dacă şoferul depăşeşte cele cinci minute şi intră în staţionare, primeşte 4 puncte amendă şi 3 puncte de penalizare. Un punct amendă este echivalentul a 60 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite