Slătinenii îşi pregătesc maşinile pentru concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii îşi pregătesc maşinile pentru concediu
Slătinenii îşi pregătesc maşinile pentru concediu

Deşi verificarea autoturismului este costisitoare, oamenii spun că siguranţa este pe primul loc

n aşteptarea zilelor de concediu slătinenii îşi fac planurile unde vor merge şi ce vor vizita în această vară. Foarte mulţi dintre ei preferă să meargă în vacanţă cu maşina deoarece aceasta le oferă mai multă libertate de mişcare şi un confort sporit.

200 de lei revizia

„Înainte de a pleca la drum este necesară verficarea stării tehnice a maşinii. Conducătorii auto trebuie să fie odihniţi, să verifice documentele personale şi ale autovehiculului, inclusiv valabilitatea acestora. Le recomand şoferilor să respecte regulile de circulaţie”, ne-a spus Cristian Bădiţa, inspector din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.
O vizită la mecanic pentru verificarea sistemelor de siguranţă ale autoturismului vă costă în jur de 200 de lei. „Este important ca înainte de o călătorie să se facă inspecţia tehnică şi verificarea sistemelor de siguranţă ale maşinii. Se verifică nivelul lichidelor şi dacă sunt pierderi, aerul condiţionat, sistemul de iluminat al maşinii, starea articulaţiilor şi după caz, geometria maşinii”, a spus Iulian Doncescu, consultant tehnic.

Portbagaje sofisticate

Deşi verificarea maşinii este destul de costisitoare, slătinenii spun că siguranţa este pe primul loc şi merită fiecare leu cheltuit. „Am fost în turul României împreună cu familia şi cu nişte prieteni şi a fost foarte frumos. Am mers pe toate tipurile de drumuri, de la asfalt până la drumuri forestiere şi nu am avut nicio problemă cu maşina. Verificarea tehnică este absolut necesară şi nici nu costă mult. Ştii sigur că nu vei avea surprize neplăcute în timpul călătoriei”, a spus Ionuţ Sârb, din Slatina, angajat al unei firme de transporturi.
Dacă vreţi să luaţi bagaje mai multe, atunci trebuie să vă cumpăraţi un portabagaj care se pune deasupra maşini. Unul de tip cutie vă scapă de aceste griji şi vă protejează bagajele de capriciile vremii. Preţul unuia creşte în funcţie de capacitatea şi materialul din care este făcut. Cel mai ieftin costă în jur de 400 de lei şi are o capacitate de 300 de litri, iar cel mai scump ajunge şi la 3.000 de lei, având peste 540 de litri capacitate de stocare şi este fabricat din diferite materiale compozite foarte rezistente în timp, oferind o protecţie sporită bagajelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite