Slătinenii umblă mascaţi de frica gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii umblă mascaţi de frica gripei porcine
Slătinenii umblă mascaţi de frica gripei porcine

Angajaţii ITM Olt poartă măştile la serviciu, iar copiii când merg spre şcoală

Adrian, George şi Claudiu, trei elevi de la Şcoala George Poboran din Slatina, şi-au cumpărat măşti de la farmacie, pentru că au auzit că în această perioadă e bine să le porţi.

„Nu ştiu ce e cu gripa asta porcină, dar am auzit că e periculoasă, trebuie să porţi mască, altfel poţi să mori“, a spus Adrian Cotescu, de 13 ani. „Şi la şcoală ne-au spus că trebuie să ne spălăm des pe mâini şi să ne acoperim gura cu fular sau cu mască. Eu mi-am cumpărat una, pentru că nu ştiu când o să ne dea de la şcoală“, a completat George Drăgoi, de 13 ani. Cei mici au fost mult mai vigilenţi decât autorităţile locale, care încă nu au cumpărat măşti. „Am demarat procedurile de achiziţionare a 10.000 de măşti, care ne vor costa 7.000 de lei. Le vom împărţi în şcoli odată cu materialul dezinfectant“, a spus Minel Prina, administrator public în cadrul Primăriei Slatina.

Angajaţii primăriei nu vor să sperie contribuabilii

În timp ce unii dintre angajaţii care intră în contact direct cu oamenii şi-au luat măsurile de protecţie împotriva gripei noi, alţii nu o fac pentru a nu panica populaţia. Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina poartă, de marţi, măşti de protecţie, iar exemplul lor a fost luat de angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, care au început şi ei să îşi pună măştile antigripă.

„Tot personalul care intră în contact cu publicul a început să poarte măşti. Directorul a cumpărat 20“, a spus Daniel Ghiţă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt. În schimb, Primăria Slatina nu le va da angajaţilor măşti decât dacă va apărea un caz de gripă nouă. „Nu e cazul să panicăm oamenii degeaba, atunci când vin la ghişeu şi văd angajaţii cu mască“, a spus Prina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite