Slătinenii vor o plajă modernă şi apă curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţa rromilor, dar şi mizeria din bazine îi nemulţumeşte pe cei care vin la ştrand

Primăria Slatina a încercat să amenajeze ceva, dar slătinenii nu sunt mulţumiţi. Apa este murdară, iar, de cele mai multe ori, în bazin fac baie rromii şi copiii lor. Aceştia intră în piscină îmbrăcaţi şi sunt foarte gălăgioşi. „Este păcat de zona aceasta aşa frumoasă. Eşti înconjurat de ape încât ai impresia că eşti la mare, dar nu este deloc amenajat. Este mizerie şi poate aici sunt vinovaţi şi oamenii. Vin mulţi ţigani, am văzut unele în fuste înflorate care se bălăceau în apă“, declara astăzi Veronica Iencescu, de 28 de ani.
Alţii sunt de părere că o taxă de intrare mai mare ar ţine la depărtare copiii de rromi. „Prefer să dau 10, 15 lei, dar să fie curat, să nu găsesc ţigănuşii care nu au unde să facă baie. Este groaznic şi nu îmi las copilul în apă. Nici apa din barajul Oltului nu este curată, păcat că au pus fântâniţa asta în mijloc. Trebuie să investească mai mult, pentru că este singurul ştrand din oraş“, a precizat în această dimineaţă Marius Gogonea, de 36 de ani.

Plaja La steaguri


Primăria Slatina nu a investit foarte mult în amenajarea plajei, dar a încercat să aducă o schimbare. A montat şapte steaguri de culori diferite care să se vadă chiar de pe Podul Olt. „Vom numi plaja La steaguri, aşa cum este şi în Costineşti. Sunt făcute de noi, din materialele noastre, cusute de angajatele noastre. Am pus mese şi băncuţe sub sălcii, am reparat scările din bazin şi am mutat arteziana din mijlocul Oltului în baraj. Nu am cheltuit mai mult de 3.000 de lei“, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina. Cât despre mizerie, municipalitatea spune că vinovaţi sunt cei care nu folosesc coşurile de gunoi.

Ştrandul Progresu se va deschide în 2010


La anul, slătinenii vor avea un nou ştrand, cel din cartierul Progresu. Primăria şi-a propus ca în viitorul apropiat să acceseze şi fonduri europene pentru construirea unui club nautic lângă Plaja Olt. Clubul va avea o plajă, două bazine de înot, unul pentru copii şi altul pentru adulţi, o pistă de hidrobiciclete, pentru bărci cu vele şi caiac canoe, un perete pentru escaladări, terenuri de minigolf, volei, baschet, tenis de câmp şi minifotbal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite