Slătinenii scot din buzunar 70 de lei pentru un grătar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micii, sucul, berea şi îngheţata sunt nelipsite de pe lista de cumpărături

Dacă vreţi să staţi departe de zgomotul şi căldura din oraş măcar pentru o zi şi nu aveţi prea mulţi bani pentru deplasări, vă puteţi petrece duminica la grătar, alături de familie. Cheltuielile sunt mult mai mici decât cele ale unei excursii la munte, iar pădurile Strehareţi şi Clocociov oferă privelişti plăcute şi locuri relaxante celor care le vizitează. Cu câţiva zeci de lei o familie cu doi copii poate petrece întreaga zi în aer liber.

La cumpărături


Reporterul „Adevărul de Seară“  a făcut azi-dimineaţă un raid în câteva supermarketuri din Slatina şi a constatat ce înseamnă o ieşire la iarbă verde. Micii, pulpele de pui, berea, sucul sau îngheţata sunt numai câteva din alimentele care nu au cum să lipsească din lista de cumpărături pentru picnic. Cu lista gata făcută, reporterul a vizitat câteva dintre magazinele mari din Slatina, în căutarea celor mai bune preţuri.
O caserolă de mici este 10 lei, iar kilogramul de pulpe de pui costă aproximativ 8 lei. O sticlă de bere şi două de suc mai scot din buzunar alţi 15 lei, iar roşiile, castraveţii şi ardeiul pentru o salată ajung la 5 lei. Îngheţata pentru patru persoane ajunge la 10 lei, iar un platou de prăjituri de casă este 15 lei. Pâinea, farfuriile şi paharele din plastic şi şerveţelele mai costă şi ele alţi 10 lei. Lăsăm la casă în total 73 de lei.
Slătinenii cu dare de mână spun că suma nu este deloc mare în comparaţia cu banii chletuiţi pentru un weekend petrecut la munte, spre exemplu. „70 de lei nu mi se pare mult pentru patru persoane. Şi dacă iei acasă nişte mici şi nişte carne de pui, o sticlă de bere, una de suc şi ceva dulce pentru copii tot acolo ajungi. La pădure e răcoare, iar cei mici au mai mult spaţiu de joacă“, spune Ionuţ Mândoi, de 37 de ani, din Slatina.

„Cu 100 de lei trăim o săptămână“


Cei care abia reuşesc să îşi împartă salariul între rate şi facturi consideră că o ieşire la grătar este prilej de risipă şi pentru ei este un lux la care se gânsesc prea rar. „Dacă pleci cu copiii, pe lângă cei 70 de lei cheltuiţi la cumpărături trebuie să mai ai în buzunar 20-30 de lei să le mai cumperi câte ceva. Ajungi să cheltui 100 de lei. Păi cu banii ăstia trăieşti o săptămână acasă, fără atâtea fripturi şi prăjituri. Noi nu ne permitem să mergem la grătar decât de Paşti şi, poate, când ne sărbătorim ziua de naştere“, a mărturisit Viorica Matei, de 42 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite