Slătinenii fură flori şi rup băncuţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bulevardul Nicolae Titulescu este zona cea mai prăduită din oraş

Angajaţii primăriei plantează săptămânal flori în anumite zone ale oraşului pentru că jardinierele se golesc foarte repede. În fiecare zi, oamenii smulg panseluţe, leandrii sau alte flori. „Este un fenomen deja. În fiecare săptămână trebuie să plantăm flori pe Bulevadrul Nicolae Titulescu, din faţa Spitalului Judeţean până la Piaţa Zahana. Panseluţele şi leandrii se fură cel mai mult. Au renunţat la muşcatele de pe stâlpi pe care anul trecut se suiau pe tomberoane şi le luau. Noi plantăm imediat altele la loc, că avem material destul în seră“, a explicat Florin Ciocan, directorul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina. Şi în zona Vacanţa şi la Cinema Alutus mai dispar flori din jardiniere.

Tinerii şi bătrânii se acuză reciproc

Slătinenii se acuză unii pe alţii. „Tinerii sunt de vină. Păi, cine să facă rău, dacă nu ei, care umblă noaptea prin oraş. Fac gălăgie, rup, smulg flori, că nu au educaţie. Nici pe la şcoală nu dau. Eu îi văd de multe ori pe geam şi mă iau de ei, dar nu ai ce să le faci. Nici poliţia comunitară nu le face nimic“, a spus Victor Săndoi, de 65 de ani, pensionar.

Tinerii au şi ei versiunea lor. „Păi, cine credeţi că stă să fure flori? Toţi moşii şi babele care se plimbă prin oraş cu plasele. Rup floarea şi o bagă în plasă. Eu am văzut odată, o doamnă bine îmbrăcată care fura flori. Era mai în vârstă şi i-am zis „Ce faci, tanti, pliveşti florile, iar ea şi-a continuat treaba, fără să îi fie ruşine“, a spus Cristi Jianu, de 24 de ani, din Slatina.

Fură flori de 1 leu

În general, cei care fură flori sunt oameni în vârstă care arată cu degetul spre tânăra generaţie nu are educaţie. Tinerii au şi ei „hobby-urile“ lor, rup băncuţele şi joacă fotbal cu coşurile de gunoi. „La flori sunt convins că sunt oameni în vârstă. Le fură ca să le pună în glastră cu toate că nu sunt scumpe. De exemplu, la Expo Flora au fost şi 1 leu firul. Tinerii rup băncuţe, dau cu picioarele în coşurile de gunoi. Este deja celebru cazul cu coşurile de gunoi de pe Bulevardul AI Cuza, când trei turci au dat cu piciorul în toate, le-au scos din suport şi le-au pus pe trotuar. Au fost amendaţi de poliţia comunitară. Coşurile nu au păţit nimic“, a spus Ciocan. Paguba nu este însă mare, de câteva sute de lei, dar astfel de gesturi strică imaginea oraşului.

Din peisaj nu lipsesc nici hoţii, adică oamenii care nu distrug, ci iau bunurile statului. Aceştia au ochit băncuţele montate la intrarea în Slatina, dinspre Drăgăneşti-Olt în urmă cu două săptămâni şi le-au luat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite