Internet wireless în centrul Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Internet wireless  în centrul Slatinei
Internet wireless în centrul Slatinei

Până la sfârşitul anului, în alte cinci locuri din oraş vor fi hot spot-uri

Primul punct din Slatina unde este internet wireless este Fântâna Speranţei, unde stau în fiecare zi pensionarii slătineni. Dacă tinerii care au trecut prin zonă şi au auzit vestea cea mare au şi scos laptopurile din maşini şi au vrut să vadă dacă minunea merge, bătrânii au rămas indiferenţi. „Eu nu ştiu ce e ăla, dar cred că ar trebui să facă altceva cu banii decât să le dea apă la moară tinerilor“, a spus Maria Langă, de 68 de ani, pensionară.
Unii vârstnici se tem că nu vor mai avea linişte şi loc pe bănci de tineri. „Păi o să vină să pună muzică să ne termine de tot. O să vină toţi aici peste noi să stea pe internet“, a spus Liviu Ştolea, de 72 de ani, pensionar.

Bătrânii şi tinerii se vor „bate“ pe băncuţe

Tinerii sunt însă încântaţi de iniţiativa primăriei şi vor ca în toată Slatina să fie internet wireless. „Este cel mai bun lucru pe care puteau să îl facă. Stau cu laptopul în maşină toată ziua şi nu pot să îl folosesc. În Craiova, internet wireless este în foarte multe locuri. Să nu se mai plângă pensionarii că nu o să-i încurcăm. Pune primarul mai multe bănci şi am rezolvat problema“, a spus Tedi Buligă, de 26 de ani, inspector de asigurări.
Sunt şi pensionari care îşi dau seama de cât de util este wirelessul. „Este foarte bine, acesta este viitorul. Nu pot să mai stea cu firele după ei. Pentru oamenii de afaceri este ideal“, a spus Constantin Ana, de 70 de ani, fost cadru militar.Până la sfârşitul anului în alte cinci zone vom putea naviga pe internet de pe băncuţele din oraş.

Primăria va fi modernizată informatic

„Am semnat contractul cu Ministerul Comunicaţiilor şi am cerut mai multe locaţii. În acest an vom mai avea încă 4-5 hot spot-uri în centru şi în parcurile din oraş“, a spus Darius Vâlcov, primarul Slatinei.
Slatina a fost desemnat oraş digital, alături de alte 10 municipii din ţară, unde Ministerul Comunicaţiilor va investi 10 milioane de euro pentru informatizare. Acest lucru va începe chiar din primărie, unde fiecare serviciu va avea staţii de lucru de ultimă generaţie.
Prin oraş o să apară şi info-chioşcuri unde oamenii pot afla informaţii despre oraşul lor, hotărârile consiliului local, cât au de plată şi multe alte informaţii necesare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite