Slatina stinge lumina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CEZ România şi elevii colegiului „Ion Mincu“ au promovat ieri după-amiază „Ora pământului“

Un grup de elevi de la Colegiul Ion Mincu, împreună cu profesori şi reprezentanţi ai CEZ România au împânzit străzile Slatinei, încercând să îi convingă pe trecători să stingă lumina astăzi, de la ora 20.30. Micii ecologişti, îmbrăcaţi în haine portocalii, au împărţit sute de pliante, au lipit afişe şi au stat de vorbă cu oamenii. Le-au explicat cât de important este să stingă lumina pentru o oră. „Nu este mult şi puteţi face un lucru bun pentru planetă. Vă rog, faceţi acest lucru în seara asta“, a spus Cătălin Neacşu, de 16 ani, de la Colegiul „Ion Mincu“.

„Vom face economie!“

Acţiunea celor mici a fost apreciată de majoritatea trecătorilor, care s-au oprit şi au ascultat cu interes sfaturile ecologiştilor. „Cred că e o idee bună ca măcar o dată pe an să încercăm să stingem luminile. Poate nu voi opri toate aparatele electrice, însă măcar becurile tot le voi stinge. Cu ocazia asta vom face şi economie la curent“, a declarat Tudora Voicu, de 46 de ani, din Slatina.
Chiar şi copiii s-au arătat dispuşi să contribuie la această acţiune. „Am auzit la televizor şi mi se pare interesantă acţiunea. Nu ştiu dacă oamenii vor înţelege importanţa ei, dar poate că vor încerca să stingă măcar o parte din becuri. Eu promit că voi face asta“, a afirmat Mihai Pavel, de 13 ani. Programul „Ora pământului“ se desfăşoară la nivel mondial şi încearcă să transmită oamenilor că planeta este în pericol. O dată pe an, CEZ România vrea să convingă câţi mai mulţi cetăţeni să stingă luminile pentru o oră. „Acest program propune tuturor cetăţenilor să stingă luminile şi să oprească toate aparatele electrice care nu sunt esenţiale, pentru o oră. Această măsură urmăreşte creşterea responsabilităţii oamenilor faţă de emisiile de dioxid de carbon care produc încălzirea globală. Sperăm ca oamenii să înţeleagă importanţa acestei acţiuni şi să ni se alăture“, a explicat Ştefania Ispas, purtătoarea de cuvânt a CEZ România.
O campanie similară s-a desfăşurat şi anul trecut, în Slatina. Reprezentanţii CEZ au observat o scădere a consumului de energie electrică de 10% la „ora pământului“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite