Şoferul turmentat loveşte din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nici două luni de când s-a întors la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, şoferul Gheorghe Mihai, prins băut la volan anul trecut, a comis-o din nou.

Bărbatul în vârstă de 53 ani a făcut accident, în timp ce transporta un copil de 15 ani la un spital din Bucureşti. „A plecat cu un pacient pe o ambulanţă la Spitalul Fundeni din Capitală şi nu a respectat distanţa corespunzătoare în mers. Şoferul autoturismului din faţă a frânat pentru că i-a apărut un câine în cale, iar Gheorghe Mihai a intrat în el. Vina este clar a lui", a declarat Laurenţiu Moisiu, managerul SJA Olt. Ambulanţa este acum la reparat, într-un service auto din Bucureşti. „Masca şi radiatorul ambulanţei au fost distruse", a explicat managerul.

Mihai Ciocoi, din comuna olteană Verguleasa, mergea la dializă împreună cu mama sa. Lucia Ciocoi povesteşte că atât ea, cât şi fiul său s-au speriat de moarte în momentul accidentului. „Băiatul era în faţă cu şoferul, iar eu stăteam în spate. S-au auzit frâne şi apoi o bubuitură puternică. Ne-am speriat foarte tare, mai ales băiatul, că a văzut cum s-a întâmplat. Am plecat cu o altă ambulanţă la spital, iar şoferul a rămas cu poliţia", a povestit mama copilului.

Concediat de două ori

Gheorghe Mihai a fost depistat băut la volan în timpul serviciului, în noiembrie 2009. Bărbatul conducea o ambulanţă când un echipaj de poliţie l-a oprit pe o stradă din Slatina pentru un control. Şoferul se întorcea la bază. „Nu este adevărat. M-au pârât unii oameni. Până ce poliţia nu confirmă treaba asta, eu spun că nu sunt adevărate aceste acuzaţii", s-a scuzat atunci şoferul. Câteva zile mai târziu, bărbatului i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de trei luni şi a primit o amendă de 540 de lei, după ce oamenii legii au stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Am aflat că în ambulanţă mirosea a vin. Unii colegi spun că bea în timpul programului, asistentele se tem să lucreze. Suferă de polinevrită etanolică şi are braţul drept paralizat. Are, însă, avizele neurologice şi psihologice corecte", declară dr. Adrian Popa, director medical la SJA Olt, în decembrie, anul trecut.

Şoferul a fost concediat de două ori, însă de fiecare dată a câştigat în instanţă dreptul de a reveni la serviciu.„Din păcate, desfacerea contractului de muncă în cazul şoferului a fost croită prost de la început şi asta pentru că în decembrie i-a fost desfăcut ilegal contractul de muncă. După ce a fost repus în drepturi şi i s-a propus iar desfacerea contractului de muncă, ne-a dat din nou în judecată şi a câştigat pe tardivitate, în sensul că în Codul Muncii este prevăzut să îl sancţionezi în 30 de zile, dar nu mai mult de 6 luni", a precizat Laurenţiu Moisiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite