Arestat pentru că a luat mită de la un preot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Tribunalului Olt au emis luni seară mandate de arestare pe 29 de zile pentru Cosmin Vătafu, patronul unei firme din Râmnicu Vâlcea, acuzat de trafic de influenţă.

Preotul Marian Luţu, din comuna olteană Vultureşti, susţine că Vătafu i-a cerut 6.000 de euro pentru a-i ajuta soţia să obţină un post de titular în învăţământ. „Cei doi s-au cunoscut la şcoala generală din Vultureşti. Inculpatul deţine o firmă de IT şi avea legături cu Inspectoratul Şcolar Olt, instituţie căreia îi adusese calculatoare. Afaceristul i-a spus preotului că va numi o comisie de examinare din Balş, cunoscută de inspectorul general. Comisia a fost formată din două profesoare. Preotul i-a dat inculpatului 3.000 de euro, iar acesta i-a spus părintelui că banii vor merge la inspectorul general. Apoi, Marian Luţu i-a mai dat lui Vătafu 1.500 de euro", a explicat Eugen Iacobescu, procurorul care anchetează cazul.

A luat 1,45 la examen

Preoteasa a obţinut nota 1,45 la examen, iar preotul a luat legătura cu omul de afaceri care i-a spus să stea liniştit, că va avea el grijă ca lucrarea să fie schimbată. Timp de câteva luni, preotul a fost dus cu vorba, până s-a hotărât să-l reclame pe Vătafu. Potrivit anchetatorilor, soţia lui Vătafu a recunoscut că acesta a luat bani de la preot ca să-i angajeze nevasta, în timp ce omul de afaceri susţine că a fost vorba de un împrumut.
Preotul nu este cercetat în acest caz; sunt cercetaţi, în schimb, fostul inspector general Marius Bălaşa şi cele două profesoare din Balş. „Nu-i cunosc nici pe preot, nici pe bărbatul din Vâlcea. Probabil că acest om de afaceri s-a folosit de numele meu pentru a obţine anumite foloase", a spus inspectorul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite