A luat 40.000 de lei din taxe şi nu i-a dus la casierie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii din Caracal anchetează cazul unui inspector de la Finanţe care în perioada aprilie – iulie 2010 a prejudiciat statul, bagând banii colectaţi de la nouă firme în buzunarul propriu. Sorin Popescu (45 de ani), inspector de la Administraţia Financiară Publică (AFP) Caracal, este cercetat pentru delapidare, după ce a înşelat statul cu aproape 40.000 de lei.

Bărbatul a încasat în aprilie -iulie 2010 taxe de la nouă agenţi economici din localitate, dar, în loc să-i predea la casierie, i-a băgat în buzunar.

Totul a ieşit la iveală după ce şefii lui au sesizat că firmele respective nu şi-au mai plătit dările către stat şi au luat legătura cu reprezentanţii acestora. „Angajatul a recunoscut că a încasat banii şi că nu i-a mai depus la trezoreria din cadrul unităţii. A spus că a făcut acest lucru din motive personale. Lucra la noi de 17 ani şi nu a creat probleme", a explicat Marin Jianu, şeful AFP Caracal.

Inspectorul se consideră nevinovat. „Banii există, au fost consemnaţi într-un act de mine şi de avocatul meu şi urmează să îi depun la casierie după soluţionarea cazului în instanţă", a spus Sorin Popescu. Împotriva inspectorului se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, el riscând până la 15 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite