Sinucidere din cauza matematicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ileana Cheroiu (18 ani)  era olimpică la biologie
Ileana Cheroiu (18 ani) era olimpică la biologie

Ileana Cheroiu, elevă la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina, şi-a pus capăt zilelor miercuri seară pentru că tatăl ei a certat-o pentru notele mici primite la matematică.

Fata a scris un bilet de adio prin care cerea familiei să se roage pentru ea, ca să ajungă în Rai, mărturisind că nu mai vrea să fie o povară pentru ei. A aprins apoi o lumânare şi s-a spânzurat de ţeava de gaz de la bucătărie.

Cadavrul ei a fost descoperit de părinţii care au venit de la Brâncoveni, unde locuiesc, pentru că fata nu răspundea la telefon.

Motivul pentru care tânăra a decis să îşi pună capăt zilelor pare să fie situaţia şcolară la matematică, unde avea două note de 4 şi două de 5.

Tatăl Ilenei a venit miercuri la şcoală să se intereseze de notele fetei. Când a văzut notele mici, bărbatul a ameninţat-o cu bătaia.

„Mulţi avem note mici la matematică. Ea voia să dea la Medicină şi se pregătea la biologie", a spus Aurelia Răuţoiu, o colegă.

Dirigintele Ilenei, profesorul de fizică Nicolae Ioniţă, a declarat că adolescenta era o elevă model şi că nu avea probleme la şcoală.

„Nimic din comportamentul ei nu prevestea acest gest. Era o fire comunicativă, era olimpică la biologie. A avut numai medii mari, peste 9", a spus dirigintele. Şi vecinii au cuvinte de laudă la adresa tinerei care stătea singură în apartamentul părinţilor ei.

„Era o fată foarte liniştită, nu a făcut gălăgie în bloc. Nu avea anturaj dubios. Parcă nu stătea nimeni în apartament, nu aducea pe nimeni acasă", a spus Valeria Maican (43 de ani).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite