În Slatina nu sunt joburi pentru licenţiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei peste 300 de şomeri cu studii superioare au la dispoziţie câteva slujbe

Dacă ai studii superioare şi ai rămas fără serviciu, ai puţine şanse să îţi găseşti de lucru în Slatina. Patronii olteni caută muncitori în construcţii, croitorese, brutari sau patiseri, nicidecum intelectuali. Astăzi, AJOFM Olt are un post de translator, singurul loc de muncă pentru absolvenţii de facultate. Prin ziare şi la televiziunea locală mai sunt alte două posturi, unul de director economic şi altul de contabil. Pentru ambele slujbe experienţa este obligatorie.

Vânzătoare cu facultate


Tinerii absolvenţi de facultate care vor cu orice preţ să se angajeze trebuie să accepte un post de muncitor. „Am terminat ASE-ul anul trecut, iar până acum am ţinut evidenţa la un depozit. Acum trei luni am fost concediată şi mi-a fost imposibil să îmi găsesc ceva de lucru în Slatina. Până la urmă nu am altă soluţie decât să mă angajez ca vânzătoare sau ca secretară, până trece criza asta“, a spus, dezamăgită, Cosmina Pavel, de 24 de ani.
Patronii ştiu că locurile de muncă bune sunt extrem de căutate în această perioadă şi ridică pretenţiile când vine vorba de profilul candidatului.
„Angajez vânzătoare optică. Cerinţe: studii superioare, cunoştinţe operare PC, prezenţă agreabilă“. Acesta este textul unui afiş postat la un magazin din centrul oraşului. Zeci de tinere se opresc zilnic şi citesc anunţul. Unele dintre ele spun că pentru un salariu bun ar lucra ca vânzătoare în magazinul de optică. „Văd că magazinul este modern, iar dacă şi salariul este bun, atunci mi-aş dori să lucrez aici. Altceva mai bun nu am găsit în oraş“, a spus Irina Dimulescu, după ce a citit afişul. Absolvenţii care anul trecut nu s-au grăbit să ocupe un post de dascăl la ţară învaţă de zor pentru examenul de titularizare şi spun că s-ar mulţumi cu orice loc la catedră.

„O să mă mulţumesc cu orice post“


„Anul trecut am fost la şedinţa publică de repartizare a posturilor şi mi s-a dat câte o jumătate de catedră în două sate din judeţ. Le-am refuzat, crezând că o să îmi găsesc altceva de lucru. Nu am găsit nimic până acum şi am început să învăţ pentru titularizare. Anul ăsta o să mă mulţumesc cu orice post“, a spus Cristina Răchitaru, absolventă a unei facultăţi de limbi străine.
În Olt sunt înregistraţi peste 300 de şomeri cu studii superioare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite