Sistemul medical la un pas de colaps, dacă medicii intră în concediu fără plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Medicilor din România protestează faţă de decizia aplicării măsurii trimiterii în concediu fără plată inclusiv a medicilor sau reducerea timpului de lucru, cu diminunarea corespunzătoare a veniturilor, spunând că şi aşa, sistemul medical se confruntă cu o lipsă a personalului calificat.

"Sistemul de sănătate, care se confruntă deja cu lipsa personalului medical calificat, nu poate supravieţui dacă o parte din medici intră în concediu forţat. Singura soluţie pentru a se putea asigura asistenţa medicală este apelarea la voluntariat, o soluţie deloc corectă în condiţiile în care medicii sunt oricum suprasolicitaţi şi prost plătiţi", se arată într-un comunicat remis de CMR.

Împotriva acestei măsuri salalriale protestează şi Alianţa Bugetarilor care a anunţat, săptămâna trecută, în urma întrunirii comitetului executiv, că angajaţii din sector nu vor semna actele de concediu fără plată pentru cele zece zile, avertizând totodată cu reluarea protestelor în perioada următoare, o dată nefiind stabilită încă.

Nemulţumirile sunt legate de scăderea veniturilor angajaţilor din sistemul bugetar odată cu intrarea în vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea în concediu neplătit timp de 10 zile a salariaţilor din domeniul public, în perioada octombrie - decembrie 2009, şi de concedierea unui număr mare de salariaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite