Sistem "ingenios" de a obţine ilegal terenuri la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriile poartă vina

"Asemenea documente au fost folosite pentru a intra în posesia unor terenuri care se ştia că nu vor fi revendicate, foştii proprietari neavând moştenitori", a spus Onofrei. În alte situaţii, s-a depistat că primăriile au emis documente numai pentru a fi prezentate în instanţă şi nu au fost înscrise în registrul emitentului, iar în alte cauze, documente care sunt înscrise în registrele primăriilor nu mai există fizic.

Mai multe acţiuni, aceleaşi documente
Potrivit lui Onofrei, o altă metodă de a obţine ilegal terenuri, prin instanţe, este de a intenta mai multe acţiuni în justiţie de constatare a dreptului de proprietate, folosindu-se aceleaşi documente de proprietate, dar de fiecare dată pe numele altei persoane din familie. "Au fost cazuri când instanţa a emis hotărâri pentru trei cauze, prin care recunoştea dreptul de proprietate al solicitantului, pe acelaşi set de documente, fiind înlocuit numai numele solicitantului. Astfel, comisia locală de fond funciar a fost nevoită să pună în posesie beneficiarul hotărârii judecătoreşti, dar, de fapt, proprietatea a fost triplată", a spus prefectul de Suceava.
Onofrei a subliniat că nu instanţele sunt vinovate, ci instituţiile care produc astfel de documente şi a precizat că situaţiile constatate sunt cercetate, dar că se impune o remăsurare a tuturor suprafeţelor restituite. El a apreciat că prin acest mecanism "mii de hectare de teren au ajuns unde nu trebuia". "Vom începe verificările din comuna Marginea, unde situaţia este foarte complicată, fiind hotărâri judecătoreşti peste hotărâri judecătoreşti şi titluri de proprietate peste titluri de proprietate", a conchis Onofrei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite