"Sistem" şi "Generaţia de aur" ajută doi copii grav bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unui eveniment caritabil vor fi strânşi bani pentru fiul fotbalistului Denis Paşcovici şi un alt copil din Săpânţa. Sportivii şi artiştii îşi unesc forţele astăzi, la Baia

În cadrul unui eveniment caritabil vor fi strânşi bani pentru fiul fotbalistului Denis Paşcovici şi un alt copil din Săpânţa.

Sportivii şi artiştii îşi unesc forţele astăzi, la Baia Mare, unde F.C. Prietenia organizează un mare eveniment caritabil. Este vorba despre un meci între echipa F.C. Prietenia şi o echipă formată din foşti componenţi ai Naţionalei din "Generaţia de Aur", acţiune care are ca scop strângerea de fonduri pentru a salva două vieţi de copii.

Copiii pentru care s-a organizat acest eveniment caritabil suferă de boli grave şi au nevoie urgentă de intervenţii chirurgicale în străinătate. Este vorba despre Denis Paşcovici, în vârstă de aproape trei ani, fiul fotbalistului Cosmin Paşcovici, şi de Petrişor Marcu din Săpânţa.

Pentru reuşita evenimentulului, organizatorii au solicitat sprijinul unei trupe de succes, este vorba despre Sistem, pentru că "alături de Generaţia de Aur nu poate să cânte decât o trupă de aur".
Impresionaţi de cazurile grave ale acestor copii, cei cinci membri SISTEM au acceptat imediat să cânte pro bono, mai ales că unul dintre ei, Cici, s-a născut în Baia Mare şi e foarte mândru că poate să facă ceva pentru oraşul natal.

În echipa "Generaţiei de Aur" şi-au anunţat prezenţa Dorinel Munteanu, Florin Prunea, Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, Ionuţ Lupescu, Ioan Ovidiu Sabău, Viorel Moldovan, Emil Săndoi, Jean Vlădoiu. Foarte implicat în organizare este şi arbitrul băimărean Cristian Balaj.

"Este o iniţiativă foarte bună. Aşa ar trebui să facă toţi, şi politicienii, şi oamenii de afaceri. Sunt mulţi oameni care au nevoie de ajutor. Este o formă excelentă de a mai aduce o bucurie în sufletele celor necăjiţi. Mă bucur că fac şi eu parte dintre cei care vor participa la acest eveniment.

Cu siguranţă, şi noi vom contribui. Sper ca atât băieţelul lui Paşcovici, Denis, dar şi Petrişor Marcu să se facă bine", ne-a declarat Miodrag Belodedici. Emil Săndoi, alt sportiv implicat în evenimentul din această seară, este optimist: "Sperăm ca prin acest eveniment să strângem cât mai multe fonduri. Vom fi extrem de mulţumiţi dacă la final va rezulta o sumă consistentă. În plus, va fi o plăcere în plus şi pentru noi, fotbaliştii, de a ne reîntâlni pe un teren de fotbal, şi nu numai".

Eu am mai participat la astfel de acţiuni. Sunt bine-venite. Sper că vor veni mulţi spectatori şi că arena va fi plină. Cu plăcere voi participa. Am lăsat toate treburile mele deoparte, pentru că vreau să fiu alături de prietenii mei", a declarat şi Ion Vlădoiu.

Trupa Sistem, invitată la acest eveniment caritabil pentru a susţine un recital fără a primi onorariu, a răspuns foarte prompt solicitării. Zoli (Zoltan Toth), unul dintre băieţii din formaţie, afirmă că este o deosebită onoare pentru Sistem să participe la o astfel de acţiune. "Suntem foarte bucuroşi că muzica noastră poate ajuta."

Artistul se arată măgulit de prezenţa trupei printre stelele generaţiei de aur ale fotbalului românesc: "Va fi un eveniment deosebit, mai ales că nu în fiecare zi îi vezi la un loc pe cei mai buni sportivi români". Recitalul trupei va dura 50 de minute.

Meci şi concert

În desfăşurătorul evenimentului este prevăzut ca de la ora 16 să înceapă concertul SISTEM. La ora 17 va debuta meciul dintre cele două echipe. Toţi banii strânşi în urma acestui eveniment vor fi donaţi pentru rezolvarea cazurilor mai sus-amintite. Banii vin din vânzare de reviste, de tricouri, de bilete. Biletul costă 5 ron şi s-au vândut deja toate biletele. Baia Mare aşteaptă cu nerăbdare concertul trupei Sistem şi acest meci de zile mari, prilej de bucurie, mai ales pentru că cele două vieţi de copii vor putea fi salvate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite