Sinucidere în cuibul poliţiştilor şpăgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adjunctul de la Evidenţa Populaţiei Costeşti s-a împuşcat de frică să nu fie arestat Procurorii DNA au descins ieri la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei Argeş pentru a verifica

Adjunctul de la Evidenţa Populaţiei Costeşti s-a împuşcat de frică să nu fie arestat

Procurorii DNA au descins ieri la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei Argeş pentru a verifica numărul persoanelor care s-au mutat în judeţul Argeş, dar şi cine le-a luat în spaţiu.

La doar câteva minute de la aflarea acţiunii DNA, adjunctul şefului Serviciului Public de Evidenţa Populaţiei Costeşti, agent-şef Dumitru Deleanu, a fost găsit împuşcat, în garsoniera sa din localitate.

Primele indicii ale anchetatorilor sunt că în acest caz este vorba despre o sinucidere. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, s-ar fi împuşcat cu o armă de vânătoare.

Conform unor surse apropiate anchetei, Deleanu ar fi aflat că, astăzi, anchetatorii urmau să descindă şi în instituţia pe care o coordona.

De altfel, conform aceloraşi surse, şi la Costeşti şi-au făcut mutaţie în vederea obţinerii ilegale a carnetelor de conducere sute de persoane.

Satul în care s-a mutat Vijelie, plin de flotanţi

Anchetatorii au luat la puricat scriptele a zeci de primării ale unor localităţi situate în zona Piteştiului, unde se presupune că şi-ar fi stabilit fictiv domiciliul peste 4.000 de clienţi ai filierei permiselor de conducere ilegale. Printre aceştia se numără Valentin Rusu, alias "Vali Vijelie", Cristian Popescu Piedone, membri ai cunoscutei familii de lăutari Udilă şi fotbalişti.

Piedone s-a mutat prin intermediari

Fostul primar din Pribueni-Argeş, Constantin Catrina, care a semnat cererea de luare în spaţiu a lui Piedone, este convins că mutaţia în buletin a fost fictivă.

"De obicei, discut personal cu cei care solicită domiciliul flotant, pentru că mulţi dintre ei îşi fac mutaţia fictiv, iar cei ce iau în spaţiu, iau bani pentru asta", a declarat Catrina.

Pe Piedone, însă, fostul primar recunoaşte că nu l-a văzut niciodată la faţă.

Cel care l-a găzduit pe Cristian Popescu, omul de afaceri Cristian Grigoroiu, nu ascunde că amicul său Piedone a devenit argeşean în acte doar pentru a-şi lua permisul de conducere. Neagă însă că Piedone ar fi obţinut permisul ilegal.

Anchetă şi la Arad

Cel puţin 30 de persoane sunt în vizorul DGA şi vor fi interogate în următoarele zile, la Arad, după ce un subofiţer a fost prins în flagrant. El este acuzat că ar fi pretins 450 de euro pentru a interveni în vederea obţinerii unui permis de conducere.(P. Bulzan)

Pentru carnet s-a mutat în cort

Primarul din Bobana, Vasile Ivan, îşi aminteşte foarte bine momentul în care a semnat cererea de luare în spaţiu a cunoscutului manelist Vali Vijelie de către omul de afaceri piteştean Constantin Toma. "Era la sfârşitul lui februarie 2008, iar pe cerere erau trecute numele lui Valentin Rusu şi al lui Victor Udilă", ne-a declarat primarul.

Pe Vali Vijelie, care şi-a făcut mutaţia în camping, nu l-a văzut niciodată la faţă şi nici nu crede că ar fi locuit vreun moment în localitate. "Mi-am dat seama că e ceva necurat la mijloc, dar nu puteam să nu le semnez cererile, pentru că aş fi putut fi acuzat de abuz în serviciu", a mai spus Vasile Ivan.

În total, în Bobana au obţinut viză de flotant 116 persoane. Localnicii recunosc că luările în spaţiu s-au făcut fictiv. "A venit cineva la mine să-i fac o viză de flotant ca să poată să-şi ia permisul de conducere de la Piteşti. Mi-a promis că mă cinsteşte şi am acceptat", ne-a declarat un localnic.

Şi-a tras un glonţ în inimă cu arma de vânătoare

Adjunctul de la Evidenţa Populaţiei din Costeşti, Dumitru Deleanu, s-a sinucis în garsoniera în care locuia. Cadavrul bărbatului a fost găsit după ce vecinii au auzit o împuşcătură. Aceştia au apelat serviciul 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie care a spart uşa garsonierei din cartierul Zorile. Dumitru Deleanu avea permis de vânătoare din 2004. El deţinea din 1994 o garsonieră în Costeşti, şi două autoturisme (Dacia 1310 şi Super Nova).

Divorţase acum trei luni

Dumitru Deleanu a divorţat în urmă cu trei luni de soţia sa cu care avea doi copii, iar vineri urma să aibă partajul. "Suntem despărţiţi în fapt de opt ani, dar am divorţat abia de trei luni. Umbla cu alte femei. De asta ne-am despărţit", ne-a declarat Aurora Mihai, fosta soţie. Femeia nu ştie ca soţul său să fi fost implicat în scandalul permiselor auto, întrucât nici nu prea avea bani, iar copiilor în afară de alocaţie nu le dădea nimic.

Petrecuse cu o seară înainte

Un prieten apropiat ne-a povestit că duminică spre luni a stat până la 4 dimineaţa cu Deleanu la petrecerea organizată de noul primar. Era foarte vesel, a râs foarte mult. S-au întâlnit şi ieri-dimineaţă. La ora 14.00 a devenit abătut, a plecat spre casă tulburat şi a zis că i s-a făcut rău. Medicul legist a spus că a lăsat un bilet de adio în care îşi cerea iertare de la părinţii săi.

Serviciul de Permise Auto Argeş, închis!

"La serviciul permise de conducere nu se desfăşoară program cu publicul" - acesta este mesajul care i-a scos din răbdări pe mulţi dintre cei care trebuiau să-şi ridice în aceste zile certificatele de înmatriculare sau permisele de conducere. Prefectul de Argeş, Ion Popa, ne-a declarat că este posibil ca miercuri să fie reluată activitatea, însă totul depinde numai de cei care instrumentează cazul "mafiei permiselor auto" de la Piteşti.

"Am discutat cu cei de la Direcţia Regim Permise şi Înmatriculări de la Bucureşti şi cu cei de la DGA despre intenţia noastră de a deschide cât mai repede ghişeele de la Serviciul Public Comunitar.

Depinde de procurorii DNA, ei sunt suverani, dar sperăm că se va relua activitatea miercuri, aşa cum am discutat de principiu. Personal pentru acest lucru există, dar nu-l putem folosi până când procurorii nu ne vor comunica dacă mai sunt persoane în cercul suspecţilor.

Deocamdată s-a reluat numai activitatea de eliberare de numere provizorii de circulaţie", a declarat prefectul Ion Popa, adăugând că îşi cere scuze tuturor cetăţenilor pentru neplăcerile cauzate. La acest moment, interimatul instituţiei este asigurat de către Adrian Stancu, şeful biroului Înmatriculări.

Surse din Prefectură spun că acesta nu s-a aflat nici pe lista neagră a procurorilor, nu a fost nici audiat, în toată această perioadă aflându-se în concediu medical.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite