Sinistraţii negociază cu autorităţile preţul caselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sinistraţii negociază cu autorităţile preţul caselor
Sinistraţii negociază cu autorităţile preţul caselor

Comisia de evaluare de la Conversmin va anunţa cuantumul despăgubirilor în câteva zile

O comisie a SC Conversmin SA a reevaluat, ieri, proprietăţile familiilor din Ocnele Mari care se află în zona inundabilă a lacului nou şi care nu sunt de acord cu despăgubirile. Prima familie vizată a fost Hodorog. Casa familiei Hodorog e în saramură de trei zile. „Am fost şi am făcut cerere de reevaluare pentru că nu sunt de acord cu cea făcută acum trei ani. Atunci mi-au dat pe casă 80.000 de lei. De atunci până acum, au mai crescut preţurile. Am cerut pe teren şi pe casă 230.000 de lei. Măcar să îmi dea 200.000 de lei“, a spus Ion Hodorog. El susţine că îşi va cumpăra o altă casă cu banii pe care o să îi primească.

„Nu cred că e de acord comisia cu cât am cerut“


„Nu vreau casă la Căzăneşti pentru că acolo trebuie să plătesc gaze, căldură, apă şi nu am cum să mă descurc, pentru că am o pensie de 300 de lei. Aici mai făceam şi eu câte ceva prin grădină“, povesteşte bărbatul. Cam după două ore de la depunerea cererii de reevaluare, comisia a mers la locuinţa familiei Hodorog, unde au fotografiat casa şi s-au purtat discuţii. „Din câte am observat, nu cred că e de acord comisia cu cât am cerut. În trei zile, o săptămână o să primesc răspunsul“, a afirmat Ion Hodorog. Soţii Ion şi Gherghina Hodorog au fost evacuaţi din locuinţă pe 7 august şi locuiesc de atunci la tabăra Ocniţa. „Comisia de evaluare din partea Conversmin negociază cu familiile afectate prin reevaluări ale proprietăţilor în vederea vinderii sau despăgubirii“, a spus Carmen Niţoi, consilierul prefectului.
În lacul nou cota saramurii era, ieri, la 265,87 de metri şi era stocată o cantitate de 75.200 de metri cubi. „Nu se impune evacuarea altor persoane sau bunuri, până în acest moment. După ce Combinatul Oltchim porneşte Electroliza III, se va începe evacuarea saramurii din acest lac“, a declarat Carmen Niţoi. În zonă saramura a inundat străzile Nicolae Bălcescu, Cosota şi Buridava. Ieri, saramura se apropia de casa Anei Ciriperu şi inundase asfaltul din faţa porţii.  „S-a mai inundat strada. Tot aici am dormit că, dacă e să vină saramura, iau câinele şi fug pe deal. E greu, mamaie, să plec a treia oară din casă. Chiar că îţi vine să le dai în cap că nu ne-au făcut case. Am semnat pentru casă la Copăcelu şi nici nu s-au apucat de ea. Am înţeles că o să mai scadă că de azi pompează din acumulare la Combinatul Oltchim“, spune bătrâna.

Ocnele Mari, încă sub cod roşu


În zonă se menţine codul roşu, iar prăbuşirea Câmpului I de sonde continuă. La Ocnele Mari sunt pregătite să acţioneze 20 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, în cazul în care apar probleme. Conform măsurătorilor de ieri, terenul se surpase pe 18.000 de metri pătraţi.  Şi în cursul zilei de ieri. Corpul de Control al primului-ministru a continuat să verifice modul în care s-au făcut negocierile şi evaluările pentru acordarea de despăgubiri familiilor afectate de situaţia din Câmpul I de Sonde.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite