Singurul român care a zburat în spaţiu: "Cosmosul te căleşte ca om, te face mai sigur pe tine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmosul îţi dă încrederea că poţi ieşi din orice situaţie dificilă, iar când ajungi să-ţi vezi planeta din spaţiul cosmic, înţelegi cât de importantă este protecţia ei pentru urmaşii tăi, a declarat Dumitru Prunariu, aflat la Moscova, unde urmează să fie decorat în contextul marcării a 50 de ani de la primul zbor al omului în spaţiu.

Când ajungi să-ţi vezi planeta natală din afara ei, înţelegi cât de importantă este protecţia ei pentru urmaşii tăi, pentru cei care vor veni, a declarat singurul român care a zburat în spaţiu pentru Agerpres.

Întrebat ce amprentă a lăsat asupra sa aventura cosmică, el a răspuns că zborul în afara atmosferei terestre te face să vezi lucrurile mai profund, mai adânc mai integrat.

Cosmosul te căleşte ca om, te face mai sigur pe tine şi îţi dă încrederea că poţi ieşi din orice situaţie dificilă, a afirmat Dumitru Prunariu.

Dumitru Prunariu se află la Moscova, unde urmează să fie decorat, de preşedintele rus Dmitri Medvedev, în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura la Kremlin, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la primul zbor al omului în spaţiul cosmic. 

Despre decoraţia cu care va fi distins, cosmonautul român a spus că este una importantă, având în vedere că îi va fi înmânată "de un şef de stat care nu este uşor accesibil".

Dumitru Prunariu a efectuat zborul în perioada 14-22 mai 1981, la bordul navei cosmice "Soiuz 40" şi al laboratorului spaţial "Saliut-6".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite