Sindicatul Dacia nu se aşteaptă la disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Sindicaliştii de la Automobile Dacia consideră că deocamdată nu se pune problema disponibilizărilor de personal, deşi activitatea de producţie a uzinei de la Mioveni va fi întreruptă

 Sindicaliştii de la Automobile Dacia consideră că deocamdată nu se pune problema disponibilizărilor de personal, deşi activitatea de producţie a uzinei de la Mioveni va fi întreruptă pentru două săptămâni, între 20 noiembrie şi 7 decembrie, ca urmare a scăderii vânzărilor. „Situaţia este tot mai îngrijorătoare.

Nu se ştie deocamdată ce se poate întâmpla după 7 decembrie. Sindicatul şi administraţia doresc să menţină situaţia stabilă până la finalul crizei. Angajaţii sunt îngrijoraţi, dar încercăm permanent să le ridicăm moralul şi să-i sprijinim. Încă nu este o situaţie dramatică, pentru că oamenii vor primi totuşi 85% din salariu.

 Va fi grav când se va ajunge la disponibilizări, dar pentru moment nu se poate discuta despre aşa ceva“, a declarat ieri viceliderul Sindicatului Automobile Dacia (SAD), Ion Iordache. Liderul SAD, Nicolae Pavelescu, declarase cu o zi în urmă că măsura întreruperii activităţii, care se impunea din cauza problemelor economice, îi va afecta pe angajaţi, deşi încă nu se pune problema unor disponibilizări.

Maşinile second-hand au răpus industria

„Criza mondială şi creşterea vânzărilor la maşinile second-hand au dus la această situaţie. Pe muncitori îi afectează foarte mult, pentru că ei mizau pe banii obţinuţi pentru zilele de sâmbătă şi duminică pe care le-ar fi lucrat în noiembrie.

Fiecare şi-a făcut calculele în funcţie de aceste venituri suplimentare, pe care acum le pierd“, a explicat Pavelescu. Societatea Automobile Dacia anunţase luni că va întrerupe producţia pentru două săptămâni, în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie, din cauza scăderii bruşte a pieţelor auto. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite