Sindicatele poliţiştilor doresc numirea unui "ministru capabil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicatele poliţiştilor doresc numirea unui "ministru capabil"
Sindicatele poliţiştilor doresc numirea unui "ministru capabil"

Sindicatele poliţiştilor spun că vor menţine ridicată presiunea sindicală până când la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) va fi numit un ministru "capabil", "cu adevărat preocupat de reformă", dar şi de asigurarea liniştii cetăţenilor.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) îşi exprimă interesul maxim faţă de eliminarea lui Dan Nica de la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, menţionând că va menţine ridicată presiunea sindicală până la aducerea unui ministru capabil.

SNPPC precizează, într-un comunicat de presă, că este preocupat de schimbarea din MAI, care are legătură cu "efectele managementului lipsit de viziune şi responsabilitate derulat până acum".

Potrivit SNPPC, există riscul ca disfuncţionalităţile produse de echipa condusă de ministrul Nica să se menţină şi în continuare.

"Starea infracţională crescută în toată ţara, o problemă despre care prim-ministrul Boc se declară abia astăzi îngrijorat, este consecinţa directă a lipsei de interes pe care politicienii şi domnul Boc personal au avut-o faţă de poliţia naţională şi poliţişti. Prin urmare, nu strada a fost pierdută de sub control, aşa cum crede prim-ministrul României, ci Guvernul a pierdut încrederea şi respectul poliţiştilor!", se arată în comunicat.

SNPPC atenţionează decidenţii politici că la propunerea şi numirea unei noi persoane pentru conducerea MAI trebuie avută în vedere capacitatea celui vizat în a restabili climatul corect de muncă din minister şi, mai ales, de a recâştiga încrederea poliţiştilor faţă de acţiunile guvernului.

Sindicaliştii afirmă că vor monitoriza în continuare fiecare echipă numită la conducerea ministerului şi vor menţine presiunea sindicală ridicată până la aducerea unui ministru capabil să obţină refinanţarea sistemului de ordine şi siguranţă publică.

Şi poliţiştii afiliaţi la Pro Lex informează că încǎ aşteaptǎ un ministru cu adevǎrat preocupat de reformǎ şi de rezolvarea problemelor specifice unei instituţii care trebuie sǎ fie bine administratǎ, dar şi sǎ asigure ordinea şi liniştea cetǎţenilor.

Ei susţin că nu este pentru prima datǎ pe parcursul mandatului când Dan Nica face declaraţii fǎrǎ acoperire doar cu scopul de a declanşa reacţii mediatice şi politice, însă poliţiştii nu vor avea nimic de câştigat din tevatura cu iz politic.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica.

Ulteriror, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că premierul Boc a propus, în coaliţie, ca ministrul de interne, Dan Nica (PSD), să fie înlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga, actual ministru PDL al Dezvoltării, susţinând că acest lucru denotă "disperarea" lui Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc a negat, luni, declaraţiile lui Mircea Geoană privind înlocuirea lui Dan Nica cu Vasile Blaga, precizând că la Ministerul de Interne nu există niciun interimat.

PSD susţine şi menţine sprijinul politic pentru ministrul de Interne Dan Nica, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Bogdan Niculescu Duvăz, care a spus că premierul Emil Boc are 24 de ore să revină la gânduri mai bune.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, referindu-se la disputa PSD-PDL, că "ar fi bine ca ambele partide să-şi bage picioarele în apă rece", precizând că, dacă cele două formaţiuni vor dori o întâlnire cu el, atunci îşi va găsi timp pentru aceasta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că liberalii cer demisia Guvernului şi instaurarea unui Executiv de tehnocraţi, care să asigure prezidenţiale corecte, precizând că dacă PSD iese de la guvernare şi decide să iniţieze o moţiune de cenzură, partidul său nu o va susţine.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite