Sindicatele din educaţie susţin că peste 60% din profesori au fost luni în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 la sută dintre membrii federaţiilor sindicale din învăţământ au fost luni în grevă la nivel naţional, spun sindicatele care subliniază că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a făcut presiuni pentru a împiedica participarea la acţiunea de protest.

"În urma centralizării datelor primite din teritoriu, a rezultat că peste 60 la sută din membrii de sindicat au fost în grevă, chiar în condiţiile în care ministrul Daniel Funeriu, împreună cu inspectorii şcolari şi o parte dintre directori au făcut presiuni mari pentru a împiedica participarea la acţiunea de protest şi la boicotarea probei de Bacalaureat", se arată într-un comunicat comun de luni al celor patru federaţii din educaţie.

Conform opţiunii manifestate prin referendum, greva va continua până în momentul în care membrii de sindicat vor decide încetarea ei, precizează liderii celor patru organizaţii, citat de Mediafax.

"Am discutat cu toţi inspectorii generali şcolari în conferinţa de la prânz. Aceştia mi-au confirmat faptul că examenul de bacalaureat se desfăşoară fără incidente", a spus ministrul Educaţiei.

Conform datelor transmise MECTS, prezenţa la grevă a celorlalte cadre didactice, care nu sunt implicate în examenul de bacalaureat, este la nivel naţional sub 25 la sută, a adăugat Funeriu. Ministrul le-a cerut profesorilor să fie solidari cu elevii care susţin bacalaureatul.

Examenul de luni a început la ora 12.00, cu testul de înţelgere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute şi a continuat la ora 14.00 cu proba scrisă. Conform spuselor ministrului Funeriu, bacalaureatul s-a desfăşurat în condiţii normale în toate centrele de examinare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite