Sindicatele, de acord cu impozitarea averilor de peste 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii sindicatelor au anunţat astăzi că susţin proiectul de lege al deputatului PSD, Mugurel Supărăceanu, privind impozitarea averilor mai mari de 500.000 de euro.

Reprezentanţii Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, BNS şi CSN Meridian i-au sugerat, într-o dezbatere organizată la Parlament, deputatului social-democrat să întârzie depunerea proiectului la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor până săptămâna viitoare, idee care a fost acceptată şi de Surupăceanu, pentru ca iniţiativa să fie corectată şi ajustată cu propunerile sindicatelor.

"Susţinem proiectul, dar vom avea un pachet de observaţii de adus", a precizat Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, citat de Agerpres.

Hossu a adăugat că impozitul pe averile care depăşesc 500.000 de euro ar crea surse pentru serviciile de utilitate publică şi interes general.

Şi secretarul general al CNSLR Frăţia, Sorin Stan, a afirmat că sindicatul pe care îl reprezintă este de acord cu iniţiativa pe care o consideră "generoasă", dar că ar trebui să se ţină cont de anumite particularităţi, sugerând ca banii acumulaţi din acest impozit să fie direcţionaţi pentru construcţia de case sociale care să nu poată fi vândute.

Totodată, şi reprezentantul CSN Meridian la dezbaterile din Parlament, Ion Popescu, a salutat iniţiativa deputatului PSD.

De asemenea, atât sindicaliştii, cât şi iniţiatorul au admis că proiectul privind impozitarea averilor mari are puţine şanse să fie adoptat de Parlament.

"Există şanse mici, în actuala configuraţie parlamentară, ca acest proiect să treacă", a afirmat Mugurel Surupăceanu.

Social-democratul a arătat că în cazul în care Parlamentul va amâna nejustificat discutarea acestei legi, va declanşa procedura de stângere de semnături pentru organizarea unui referendum privind introducerea impozitului pe averile mari.

Săptămâna trecută, social-democratul Mugurel Surupăceanu a anunţat că propune un impozit anual pe avere în cuantum de 0,5% pentru valoarea averii nete deţinute care depăşeşte pragul de 500.000 de euro în echivalent lei la cursul BNR, la data de 31 decembrie a fiecărui an fiscal de referinţă, după deducerea unor sume - conform metodologiei ce va fi prevăzută în normele de aplicare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite