Sindicatele ameninţă cu greva generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii celor patru federaţii din educaţie s-au întâlnit, ieri, cu ministrul Educaţiei, Anton Anton, şi au discutat despre legea pentru salarizarea bugetarilor. Sindicaliştii au ieşit

Liderii celor patru federaţii din educaţie s-au întâlnit, ieri, cu ministrul Educaţiei, Anton Anton, şi au discutat despre legea pentru salarizarea bugetarilor.

Sindicaliştii au ieşit nervoşi de la întâlnire şi au declarat că în cel mult două săptămâni, cel mai probabil pe 18 noiembrie, profesorii vor intra în grevă generală pe termen nelimitat. „Vrem ca ministrul să-şi retragă semnătura de pe ordonanţa de amânare a legii”, a spus Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei “Spiru Haret”.

Ministrul Anton Anton a replicat spunând  că el nu-şi va „ridica” semnătura de pe proiectul de ordonanţă care prevede creşterea salariilor profesorilor din aprilie 2009.

Primii care vor începe greva sunt sindicaliştii de la „Spiru Haret”.  Sindicaliştii au mai spus ieri că vor depune o plângere împotriva Guvernului Tăriceanu la Parlamentul European şi la Organizaţia Internaţională a Muncii, pentru amânarea legii de majorare a profesorilor.

Calendarul protestelor

3 noiembrie – dascălii din Federaţia „Spiru Haret“  fac grevă de avertisment

10 noiembrie – profesorii afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ intră in grevă de avertisment între orele 12.00 şi14.00

13 noiembrie - Funcţionarii publici de la Sed-Lex încep greva generală

18 noiembrie – grevă generală

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite